Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, și-a luat un angajament pe 100 de ani, odată cu demararea lucrărilor de recondiționare a planșeului pe care se sprijină toată zona fântânilor de la pasajul spre Piața Mărășești și până la Hanul lui Manuc. Invitat în emisiunea „Dezbatere electorală” de la Antena 3 CNN, primarul a vorbit despre ce presupune acest proiect estimat, ca valoare, la aproape un miliard de lei.
O lucrare cu o vechime de aproape 90 de ani, aflată în stare avansată de deteriorare, este planșeul care susține toată zona fântânilor de la Unirii și până la Hanul lui Manuc. În acest moment, licitația s-a finalizat, iar lucrarea va fi executată de două firme cu vechime și cu un portofoliu serios de lucrări de anvergură, spune primarul Daniel Băluță.
Discutăm despre punerea în siguranță a unui obiectiv pe care într-adevăr se sprijină toată zona fântânilor până la Hanul lui Manuc. Aceea este zona planșeului(…) Are o vechime această lucrare de aproximativ 90 de ani. Gradul de deteriorare din 5° este grad de deteriorare numărul 4. Este foarte important să informăm pe bucureșteni că procedura de licitație publică este finalizată. Această lucrare este în curs de proiectare și emitere a autorizațiilor de construire. Este vorba despre asocierea Erbașu Bogat. Sunt două firme românești de prestigiu în top cinci firme din Bineînțeles că nu se va bloca toată circulația în Piața Unirii. Vom lucra tronsonat și împreună cu Poliția Rutieră lucrăm la traseele pe care mașinile le vor avea începând din luna octombrie. Cel mai probabil se va lucra și noaptea, astfel încât în cel mai scurt timp atât planșeul, cât și pasajul să devină obiectiv. Opinia pe care o avem astăzi și termenul contractual este de 24 de luni. În aceste 24 de luni, 2 ani de zile, asta este durata estimată.
Investiția este de aproximativ un miliard de lei și au fost alocați de Guvernul României prin ordonanță de urgență, completând astfel Programul „Anghel Saligny”.
Este ca un pod, dacă vreți, peste Dâmbovița. Este un pod foarte mare peste Dâmbovița, care a fost făcut acum 87 de ani. Mai exact, elementele de structură de cele din fier-beton, din păcate, un număr impresionant dintre ele sunt expuse suferă enorm din cauza coroziunii. Această mega-structură, iar din punct de vedere al duratei de viață și-a atins maximum, este o lucrare pe care o facem ca să dureze încă 100 de ani. Așa este normal să se întâmple. Durata de viață și garanția pe care trebuie să aibă această lucrare, apropo de responsabilitate, este de 100 de ani, a adăugat primarul Sectorului 4.
Citește și: