Daniel BĂLUȚĂ prezintă dovezi care demontează afirmațiile primarului GENERAL: Domnul Nicușor Dan spune, el însuși, că este o urgență

Publicat: 14/10/2024, 18:39

După scandalul declanșat luni din cauza recondiționării Planșeului Unirii, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a organizat o conferință de presă în cadrul căreia a dorit să precizeze câteva aspecte legate de diferența dintre „urgență” și „pericol iminent”. Primarul Băluță a început lucrările, în ciuda faptului că primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, nu a eliberat autorizația de construcție. Acesta din urmă motivează că, la dosar, nu se află câteva avize. În replică, edilul de la Sectorul 4 arată documentele și spune că lipsesc doar acelea care ar fi trebuit să fie eliberate tot de primarul general al Capitalei.

Lucrările la reabilitarea Planșeului Unirii au fost reluate, în ciuda scandalului iscat de primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, care a încercat oprirea proiectului, invocând mai multe motive. Primarul Daniel Băluță spune că nu știe care este motivul real pentru care Nicușor Dan procedează în acest fel.

Nu avem aviz de la Metrorex. Poftiți avizul de la Metrorex! Uite, aici nu avem aviz de la Apa Nova. Poftim avizul de la Apa Nova! Nu avem aviz de la Cultură. Poftim avizul de la Cultură! Apropo, e vorba de o negație că nu sunt situri istorice acolo. Nu avem aviz de la Apele Române. Ok, poftim protocolul care este în Apele Române! V-am spus de la început că singurele avize care ne lipsesc pentru emiterea autorizației de la Primăria Municipiului București sunt cele pe care primarul general trebuie să le elibereze. Este un fapt. Oricare dintre colegii jurnaliști doresc să obțină orice fel de aviz din partea noastră, îi invităm cu dragă inimă să probăm acest lucru. Refuz să intru în acest joc ușor ridicol pe care îl încearcă domnul Nicușor Dan! Avem toate avizele, a muncit pe brânci în acești ani ca să putem să ajungem în acest punct. Nu este normal ceea ce se întâmplă, a declarat Daniel Băluță.

De asemenea, primarul Băluță a mai demontat câteva dintre motivele pe care Nicușor Dan le-a invocat pentru neeliberarea autorizației de construcție.

Domnul primar general, și v-am arătat documentul dimineață, vă mai dau hotărârea de consiliu, împreună cu expunerea de motive. O aveți la dispoziție. Domnul Nicușor Dan afirmă, uitați, asta este pagina, documentele sunt publice, domnul Nicușor Dan, spune el însuși că este o urgență realizarea acestei lucrări astăzi nu mai este urgență. Voi continua. Nu există un expert acreditat de statul român care să spună că la planșeu există pericol public și trebuie intervenit pe loc. Vă voi prezenta încă o dată punctul de vedere al expertului. Domnul expert se numește Mihai Predescu. Este același expert care astăzi, la ora asta, face expertiza pentru Pasajul Doamna Ghica, în calitate de angajat al Primăriei Municipiului București. Nu este altcineva. De ce? Și îmi pun o întrebare. Poate ne răspunde cineva la această întrebare: de ce expertiza pe care o face pentru Sectorul 4 nu este bună, dar expertiza pe care o face pentru Primăria Municipiului București este una bună? Este foarte ușor să ne jucăm cu vorbele și să aruncăm cu cuvinte. Merg mai departe, a mai spus Băluță.

Primarul general a anunțat că se va adresa instanței pentru rezolvarea problemei. Daniel Băluță a mai spus că orice dialog cu Nicușor Dan a fost sortit eșecului, în acest sens, chiar și după întâlnirea de la guvern, de luna trecută.

CITEȘTE ȘI:

Daniel Băluță, despre lucrările de la Planșeul Unirii: „Am început să punem în siguranță centrul Bucureștiului”

Nicușor Dan încearcă să oprească lucrările de la PLANȘEUL UNIRII/Reacția lui Daniel Băluță/Ce spune Poliția Capitalei/Primele imagini cu săpăturile

Luiza Dobrescu
A absolvit studii superioare de jurnalism și are o experiență de peste 15 ani în mai multe redacții de presă scrisă și TV, din România.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Povestea unei românce condamnată la moarte de medicii din Bacău și salvată în Turcia. „Acolo...
EL o face pe Alexia Eram să radieze de fericire, după despărțirea de Mario Fresh!...
FOTO. Tânăra de 24 de ani, suspendată pe viață pentru că a apărut într-o filmare...
Cinci semne că soțul tău este interesat de o femeie mai tânără. „Începe să poarte...
Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea...
Drama unui bărbat chinuit de iubită, care a slăbit 28 de kilograme în 2 luni....
Un neozeelandez care a dispărut împreună cu copiii săi a fost zărit în sălbăticie, după...
Un bărbat a murit după ce a alergat la Bucharest Marathon. Ce a pățit când...
Vouchere de alimente pentru 2,6 milioane de români. Când va fi virată o nouă tranșă...
Mărturia tânărului lovit cu un ciocan în cap de 8 bărbaţi, în Chiajna: "Au venit...
Ce este "blestemul" veșmintelor Sfintei Parascheva. Ce să faci pentru a nu atrage ghinionul
Petrică, tânărul din Iași dispărut în urmă cu două luni în Germania, a fost găsit...
A MURIT marele actor la 89 de ani! ADIO, maestre!
Trepte la cutia de viteze manuală: La ce viteză trebuie să treci într-o treaptă superioară
O adevărată aventură Indiana Jones. Un mormânt ascuns sub Petra dezvăluie rămăşiţe umane şi un...
FEMEIA care l-a SALVAT pe legendarul Johnny Cash! Puțini știu că...
Asasinat prin otrăvire. S-a aflat adevărul despre PUTIN: Îi plăcea să...
Greșeala care transformă varza murată în eșec. Câteva trucuri simple de respectat
Ce a transmis influencerul Adrian Elicopter de luptă după ce a fost acuzat că a...
Știrea momentului în România! E GRATIS!
Cristina Șișcanu, mărturisirea ei sinceră. De ce l-a ales pe Mădălin, un bărbat cu responsabilități?...
Adrian „Elicopter de Luptă”, prins beat la volan după o urmărire cu poliția. Influencerul, reținut...
BANCUL ZILEI. Bubulina: - Iubitule, am îmbătrânit. Bulă: - De ce zici asta măi femeie?
Momentul extraordinar în care SpaceX „prinde” boosterul Starship din zbor