David Popovici s-a întors în România. Campionul olimpic de la Paris, DECLARAȚII scurte și la obiect: „Este nevoie de bani investiți în sport!”

Publicat: 02/08/2024, 17:10
Actualizat: 02/08/2024, 17:51

David Popovici, 19 ani, campion olimpic la Paris, la 200 de metri liber, și bronz în proba-regină, de 100 de metri liber, a sosit vineri în România, după participarea incredibilă de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. David Popovici a mulțumit tuturor românilor care l-au susținut, dar a reiterat apelul cu privire a nevoia investițiilor în sport.

Împreună cu echipa sa tehnică şi alături de Camelia Potec, preşedinte al Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern şi vicepreşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, David Popovici va susţine o conferinţă de presă la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă.

„Acestea sunt medaliile, două bucăți de metal foarte grele pentru care muncești o viață”

Prin performanța sa de la 200 de metri liber, David Popovici a devenit primul înotător bărbat din România care reușește performanța de a fi campion olimpic.

„Mulțumesc că sunteți aici, că ați venit și ne-ați așteptat. Am tendința să mă complic când ar trebui să răspund întrebărilor scurt și la obiect. Mulțumesc tuturor românilor care m-au urmărit, care au venit în tribună care au crezut în mine, care m-au susținut. Nu ai cum să o faci fără o echipă extraordinar de bună.

Acestea sunt medaliile, două bucăți de metal foarte grele pentru care muncești o viață. Interviurile mele și ale antrenorului meu (despre condițiile în sportul românesc, n.red.) mulți politicieni ar trebui să le asculte de mai multe ori”, a declarat David Popovici, la revenirea în România.

La rândul său, Adrian Rădulescu, antrenorul lui David Popovici, a transmis că ”David are unde să se antreneze, putem să mergem la Dinamo, dar trebuie să înțelegem că ceilalți poate nu au aceleași oportunități.”

Rădulescu a vorbit de necesitatea unor centre de pregătire ca în Vest și de cum va trebui construit de-acum ”în jurul lui David.”

David Popovici a deschis calea medaliilor pentru Team Romania la JO de la Paris

El a câştigat aurul olimpic la 200 m liber şi medalia de bronz la 100 m liber. După succesele lui Popovici, au venit patru medalii la canotaj: una de aur şi trei de argint.

David Popovici revine acasă, în România, după un parcurs de excepție la Jocurile Olimpice de la Paris, unde a câștigat o medalie de aur și una de bronz. Înotătorul în vârstă de 19 ani a transmis un mesaj politicienilor din România, cărora le-a reproșat că sportul de performanță nu beneficiază de susținere din partea autorităților.

„Sper să fac, într-adevăr, o diferență, oricât de greu va fi, nu în înotul românesc, în sportul românesc, pentru că sportul este cel mai bun ambasador al țării. Trebuie să se facă presiuni, să le fie adus la cunoștință tuturor oamenilor care se ocupă de așa ceva. 

Trebuie să ne punem pe treabă pentru că avem un campion olimpic din an în Paște. În ultima vreme, pentru o Românie educată, sănătoasă, trebuie să investim mai mult în sport. Și ăsta e un mesaj către toți politicienii care vorbesc despre asta. Dar la un moment dat, mesajul se se blochează pe undeva.”, a declarat David Popovici pentru Antena 3 CNN.

Cine sunt părinții lui David Popovici

David Popovici, 19 ani, este considerat un fenomen al natației, după ce a cucerit mai multe recorduri și a câștigat două medalii, de aur și bronz, la Olimpiada de vară de la Paris. David a declarat, adesea, că părinții l-au susținut mereu în a-și atinge visul. Puțini știu cât de implicați și devotați sunt Mihai și Georgeta Popovici în evoluția fiului lor.

David Popovici este primul înotător român care a reușit să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului olimpic, la vârsta de numai 19 ani. Ascensiunea lui fulminantă în topul celor mai apreciați sportivi ai momentului impune o muncă și disciplină asidue.

Încă din copilărie, David Popovici a demonstrat că este foarte dedicat în a-și atinge visul de a deveni unul dintre cei mai buni înotători din lume. Cei care i-a fost mereu alături și l-au susținut în fiecare etapă a dezvoltării sale au fost părinții săi, Georgeta și Mihai Popovici.

Mama lui David Popovici lucrează în domeniul asistenței sociale, însă în 2021 a urmat un curs de ofițer antidoping, avizat de Agenția Națională pentru calificări. Georgeta Popovici a absolvit cursul ce a inclus 20 de ore de teorie și 60 de ore de practică. Mama campionului la natație a vrut să cunoască toate procedurile pentru a nu comite vreo eroare în pregătirea fiului ei.

„Mama lui David a făcut și cursul de ofițer control doping, doar ca să cunoască procedurile, să poată să prevină orice eroare în procesul de pregătire. Dacă ar vrea, ar putea participa la controalele ANAD, la recoltări, dar nu în natație sau la clubul Dinamo, unde activează fiul său”, a declarat pentru gsp.ro, Gabriela Andreiașu, director general ANAD.

Mihai Popovici, tatăl lui David, este absolvent al Academiei de Științe Economice şi activat în domeniul vânzărilor, în industria farmaceutică. În prezent, acesta se implică și în cariera fiului său. Tatăl lui David Popovici a preluat toate funcțiile unui manager sportiv, se ocupă de construirea imaginii lui David Popovici și este cel care se ocupă de negocierea contractelor cu anumite branduri.

FOTO GÂNDUL / Fotoreporter Alexandra Pandrea

CITIȚI ȘI:

David Popovici se întoarce în România, după ce a câștigat o medalie de aur și una de bronz la Jocurile Olimpice. Mesajul campionului

CTP, despre David Popovici: „Este, la 19 ani, cel mai inteligent, cultivat și bine educat între marii sportivi români ai tuturor timpurilor”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Kadîrov, în război cu cea mai bogată femeie din Rusia: O acuză că s-a aliat...
Alertă la Marea Neagră! Ce s-a descoperit în apa din zona unor plaje populare! Turiştii,...
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au...
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un...
Momentul în care o ursoaică a încercat să atace un om în Bușteni. Acesta a...
Scene de coșmar la ceremonia de premiere! Canotoarei din România i s-a făcut rău, mai...
Alimentul la care David Popovici a renunțat definitiv. Este unul dintre preferatul românilor!
Momentul în care băiatul de 16 ani urcă la volan, chiar înainte de accidentul din...
El conducea mașina care l-a ucis pe băiețelul de 9 ani, în Pantelimon! Camera de...
Al doilea caz de infectare cu virusul West Nile, confirmat în România. Un pacient din...
Au făcut spectacol în valurile mării! Laurette, Andra sau Alexandra Stan nu au ţinut cont...
Cât costă să faci un test de droguri rapid? Medicamente și alimente care ies pozitiv...
Biden ia în calcul mai multă apărare americană pentru Israel. Regiunea se pregăteşte pentru răspunsul...
S-a AFLAT după aproape 100 de ani! Cum a murit MUMIA care ȚIPĂ?
Se dau banii înapoi în România. Decizia venită chiar azi, 2 august: Contactați neapărat!
O nouă monedă în România. Lansare BNR, pe 5 august
Noi imagini cu Teodora Marina Marcu de la Insula Iubirii sezonul 6! Cum arată în...
„Am vrut să mă arunc în fața mașinii” Mama Luizei Melencu își strigă durerea, la...
Tavi Clonda, schimbare radicală de look. Ce tunsoare a ales artistul și care a fost...
Un bărbat din Suceava și-a desenat propria trecere de pietoni pentru a ajunge mai repede...
BANCUL ZILEI. O blondă intră tremurând într-o farmacie: - D..d..doaaamnăă..a..veve..ți vi..vibratoare?
Laboratorul unui alchimist renascentist a dezvăluit o surpriză