Prima pagină » Actualitate » De ce ACTE ai nevoie să ieși din România dacă nu conduci mașina ta. Poliția de Frontieră face precizări

De ce ACTE ai nevoie să ieși din România dacă nu conduci mașina ta. Poliția de Frontieră face precizări

De ce ACTE ai nevoie să ieși din România dacă nu conduci mașina ta. Poliția de Frontieră face precizări
De ce acte ai nevoie să ieși din România dacă nu conduci mașina ta. Poliția de Frontieră face precizări

Suntem în plin sezon al concediilor, iar mulți români se pregătesc să plece în vacanță în străinătate.

În acest context, unii vor să plece din țară la volanul unei mașini care e pe numele unei alte persoane, iar Poliția de Frontieră vine în ajutorul celor interesați cu o serie de precizări.

Potrivit instituției, circulația unui mijloc de transport în traficul internațional este reglementată de Ordonanța de Urgență nr. 195 din 12 decembrie 2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare și de Convenția asupra circulației rutiere, încheiată la Viena la 08 noiembrie 1968, ratificată de România prin Decretul 318/1980.

Potrivit acestor acte normative, la trecerea frontierei de stat a României, conducătorul unui autovehicul trebuie să prezinte la control permisul de conducere valabil și certificatul de înmatriculare al autoturismului.

„În acest context, având în vedere aspectele prezentate, precizăm faptul că personalul Poliției de Frontieră nu solicită alte documente suplimentare din care să reiasă raporturile juridice dintre conducătorul autovehiculului și proprietarul mijlocului de transport (procură, contract de închiriere, contract de vânzare-cumpărare, contract de comodat, împuternicire etc.)”, transmite Poliția de Frontieră.

Este nevoie de procură legalizată?

Personalul Poliției de Frontieră nu solicită alte documente suplimentare din care să reiasă raporturile juridice dintre conducătorul autovehiculului și proprietarul mijlocului de transport (procură, contract de închiriere, contract de vânzare-cumpărare, contract de comodat, împuternicire etc.).

„În ceea ce privește conținutul normelor legale naționale aplicabile în statele pe care doriți să le tranzitați, referitoare la modul în care este reglementat dreptul de a conduce un autovehicul care nu este înmatriculat pe numele conducătorului auto, apreciem oportun a vă adresa reprezentanțelor diplomatice ale acestor state, pentru a obține informațiile necesare”, mai informează instituția.

Autor
Daniel Matei a absolvit Facultatea de Jurnalism din București, iar de-a lungul ultimilor zece ani a lucrat pentru mai multe publicații online din România. El s-a alăturat echipei GÂNDUL.RO în ... vezi toate articolele

Citește și