De ce este bine să ai Crăciunița, floarea Crăciunului, în casă. Se află printre cele mai căutate plante, în decembrie
Crăciunița, cunoscută și ca floarea Crăciunului sau Steaua Crăciunului, este des cumpărată și oferită în luna decembrie. Aceasta poate fi regăsite sub mai multe nuanțe și se află printre cele mai căutate plante, iarna. Însă, de ce este bine să ai o asemenea plantă în casă? Iată detaliile mai jos, în articol.
Crăciunița se oferă, de obicei, în perioada sărbătorilor de iarnă și se consideră că planta este benefică în casă. Aceasta se regăsește sub mai multe nuanțe – roșu, alb, verde. Este originară din America Centrală și, după ce a început să fie cunoscută, a devenit printre cele mai cumpărate și dăruite flori în timpul iernii.
Pe timpuri, Crăciunița era utilizată de azteci pentru proprietățile medicinale sau în diverse ceremonii religioase. O foloseau pentru scăderea febrei. Potrivit legendei mexicane, un copil sărman a cules câteva flori de pe marginea drumului și le-a adus la Biserică, pentru Nașterea Domnului. Florile pe care le-a cules au înflorit, spunându-se că este un adevărat „miracol”. În diverse culturi, nuanța Crăciuniței poate să capete un sens diferit. De exemplu, în cazul anumitor popoare, o Crăciuniță roșie reprezintă iubirea divină.
Crăciunița simbolizează speranță, bucurie, prosperitate
De asemenea, planta mai simbolizează speranța, bucuria, prosperitatea. În anumite culturi, floarea are propria zi de sărbătoare. De exemplu, în SUA, Crăciunița se celebrează pe 12 decembrie. Cât despre modul de îngrijire, planta ar trebui să nu stea în preajma ferestrelor sau a caloriferului. Ar trebui ținută la temperaturi constante (20 – 23 de grade), în interior, arată a1.ro.
După ce frunzele Crăciuniței dispar, are nevoie de 8 săptămâni pentru a se regenera.
Sursă foto: Envato