Somonul nu ar trebui să fie prăjit, susțin câțiva experți în arta culinară. În caz contrar, gustul preparatului ar putea fi schimbat, precum și textura acestuia. Chef Joseph Hadad a explicat, pe blogul său, de ce nu ar trebui prăjite anumite specii de pești. Iată secretul mai jos!
Chef Joseph Hadad a explicat, pe blogul său, de ce nu ar trebui să fie prăjit somonul. Este o specie de pește ce conține o sursă bogată de vitamine, dar și minerale. Conține complexul de B-uri, printre acestea numărându-se vitaminele B3, B6, B12. De altfel, conține și acid folic, dar și vitaminele A, D. Somonul este o sursă bogată în minerale: magneziu, seleniu, fosfor, zinc, fier, potasiu.
Însă, pentru a avea un gust perfect, somonul nu ar trebui să fie prăjit. În plus, prăjirea sa ar putea afecta textura, iar peștele ar putea îngreuna digestia.
Desigur, peștele poate fi preparat în multe moduri, însă prăjirea nu ar trebui aplicată tuturor tipurilor. În cazul somonului, se recomandă ca acesta să nu fie prăjit și nici să fie preparat pane. Se recomandă ca peștele să fi gătit la cuptor, la grătar sau la aburi.
Nu s-ar recomanda prăjirea somonului / sursă foto: Shutterstock
În cazul în care există fileuri mai groase de somon, care urmează să fie prăjite, acestea ar putea să se usuce. În plus, somonul este un pește bogat în grăsimi, iar consumul său sub formă prăjită ar putea să îngreuneze digestia.
„Peștii cu fileuri mai groase au tendința să se usuce în procesul de prăjire, în vreme ce cei mai firavi se comportă mai bine. De asemenea, este păcat să pui la prăjit peștii plini de grăsimi naturale, pentru că de multe ori vor deveni prea grei pentru digestie în acest fel. În plus, grăsimile naturale vor împiedica obținerea crustei crocante dată de prăjire în general.
Somonul, printre cei mai populari pești peste tot în lume, nu se pretează prea bine prăjirii, nici direct în ulei, nici pané. Mai bine îl gătiți la cuptor sau la aburi, ori direct pe grătar, pentru a-i scoate în față calitățile”, a explicat Chef Joseph Hadad.
Potrivit Fanatik, nici macroul nu ar trebui consumat sub formă prăjită, fiind un pește bogat în grăsimi. Pe de altă parte, Chef Joseph Hadad recomandă și un pește care poate fi prăjit, și anume crapul. L-a numit drept „regele peștilor prăjiți din România”, fiind „foarte versatil”.
La ce temperatură se coace somonul, de fapt. Secretul unui preparat fraged și suculent
PĂSTRĂVUL de Marea Neagră aclimatizat în laboratoare crește spectaculos. Ce spun specialiștii
Sursă foto: Shutterstock