De ce persoanele vaccinate anti-Covid se infectează, totuși, cu SARS-CoV-2. Explicațiile medicului Alexandru Rafila

Publicat: 28 08. 2021, 16:40
Actualizat: 28 08. 2021, 16:46
Favipiravir, medicamentul pentru tratamentul COVID-19, eliberat în farmacii, pe bază de prescripție medicală / Alexandru Rafila / ( FOTO: Mediafax Foto/Marian Ilie)

Medicul Alexandru Rafila a explicat, la Antena 3, de ce persoanele vaccinate anti-Covid se infectează, totuși, cu SARS-CoV-2. Se pare că totul depinde de anticorpii pe care îi dezvoltăm sau nu, în urma imunizării.

„Pentru că nu exista un vaccin perfect. niciun vaccin nu este perfect. Noi avem copii vaccinați împotrivă rujeolei care se imbolnvesc. da, sunt foarte rare cazurile. S-a observat care sunt persoanele care se îmbolnăvesc după vaccinare, eu cunosc persoane vârstnice cu boli cronice și care în ciuda faptului că au 2 doze de vaccin au un nivel de anticorpi foarte scăzut. Asta este situația. Când văd că se reduc cazurile grave și reduc decesele cu 80-90% atunci am toate motivele să pledez în favoarea vaccinării”, a spus medicul Alexandru Rafila, la Antena 3.

Profesorul Rafia a vorbit și despre posibilitatea ca o persoană vaccinată să transmită, mai mult sau mai puțin virusul.

„Nu cred că avem suficiente date în momentul de față. Din ceea ce stiu și de la colegii mei, cantitatea de virus eliminată în infectarea cu tulpina Delta este mult mai mare decât la tulpina clasică. Asta face ca transmisibilitatea să fie mai mare. În loc să elimin de exemplu 100 de milioane de particule virale, elimin 100 de miliarde. De o mie de ori mai mult! Sigur că și aceasta boala este mult mai transmisibilă în momentul de fata pentru că daca ai o cantitate de microorganism infectant mai mare și transmisibilitatea este mai mare” a explicat Alexandru Rafila.


CITEȘTE ȘI: