De ce să pui bicarbonat de sodiu în vin? Motivul te va șoca! Bicarbonatul de sodiu are numeroase calități, dincolo de folosirea lui pentru afânarea aluatului de prăjituri.
Din bucătărie și până în baie, bicarbonatul de sodiu poate fi folosit în numeroase întrebunțări: curăță baia, mașina de spălart, dezinfectează, ajută la calmarea mâncărimii în cazul înțepăturilor de insecte.
Însă, ceea ce nu știai este faptul că te poate ajuta să realizezi dacă vinul din fața ta este real. Să bei un pahar de vin bun poate însemna o adevărată relaxare, însă, nu de puține ori acesta poate fi contrafăcut.
Bicarbonatul de sodiu de poate ajuta în acest sens! Ai nevoie doar de puțin vin, un pahar și bicarbonat de sodiu. Tot ceea ce trebuie să faci este să torni vin într-un pahar, apoi să presari o linguriță de bicarbonat de sodiu.
Variantele sunt două: dacă băutura capătă o culoare verde-albăstruie, înseamnă că vinul este unul original și natural.
În schimb, dacă nu-și modifică deloc culoarea sau se deschide, atunci trebuie să știi că vinul este unul contrafăcut.