De ce să consumi măduvă de vită. Are beneficii extraordinare pentru organism și se poate găti foarte simplu
De ce să consumi măduvă de vită. Are multe beneficii pentru organism și se poate găti foarte simplu. Măduva de vită este un aliment foarte nutritiv și are beneficii mari pentru sănătatea articulațiilor, digestiei și a sistemului imunitar. Este, de asemenea, o sursă bună de grăsimi sănătoase și energie. Este un aliment foarte versatil și poate fi folosit atât în mâncăruri rafinate, cât și în cele rustice.
Măduva de vită este considerată un aliment nutritiv, cu beneficii pentru întregul organism. Astfel, măduva de vită este bogată în grăsimi sănătoase, inclusiv acizi grași omega-3 și omega-6, esențiali pentru sănătatea creierului și a inimii.
Măduva de vită conține și vitaminele A și K2, minerale ca fier, fosfor, calciu și zinc, care contribuie la sănătatea oaselor, a pielii și a întregului sistem imunitar.
Măduva de vită mai conține și colagen și gelatină, benefice pentru sănătatea articulațiilor, a pielii și a sistemului digestiv. Gelatina ajută la menținerea elasticității pielii și poate susține sănătatea intestinală prin îmbunătățirea integrității mucoasei intestinale.
Cum se prepară
Datorită conținutului ridicat de grăsimi, ea oferă o sursă concentrate de energie. Grăsimile pe care le conține sunt bune pentru funcționarea corectă a creierului și pentru absorbția vitaminelor liposolubile, ca A, D, E K. Măduva mai conține și celule stem, dar și alte componente esențiale pentru producerea de celule sanguine, sprijinind regenerarea țesuturilor.
De asemenea, spre deosebire de alte surse de proteine și grăsimi, măduva este ușor de digerat și poate fi o bună alternativă pentru persoanele care au sensibilități digestive.
Ea poate fi consumată în mai multe feluri, fie ca ingredient principal, fie pentru a adăuga gust și textură pentru alte preparate. Măduva se scoate din oasele mari și se spală bine. Oasele se pun într-o tavă și se coc la cuptor, la 200-220 de grade C, pentru un sfert de oră, până ce măduva devine moale și ușor de extras cu lingurița. După coacere, ea poate fi întinsă pe pâine prăjită și servită cu sare de mare, piper, verdeață, fiind o metodă clasică de servire.
CITEȘTE ȘI: