De ce să înfășori bananele în folie de aluminiu. Trucul pe care puțini îl cunosc
Te-ai întrebat vreodată de ce ar trebui să înfășori tulpinile bananelor în folie de aluminiu? Folia are o multitudine de întrebuințări, însă nu toată lumea știe ce utilitate poate avea în cazul fructelor. Iată mai jos ce presupune acest truc.
Bananele oferă o multitudine de beneficii organismului uman. Sunt bogate în vitamine, dar și minerale, precum potasiu, fier, magneziu. Specialiștii susțin că se regăsesc, în medie, 350 mg de potasiu la o cantitate de 100 de grame de fruct. Bananele sunt recomandate către consum și persoanelor care trec printr-un proces de slăbire, fructul având un conținut ridicat de magneziu.
De asemenea, acest fruct este des consumat de persoanele care practică sport, pentru prevenirea crampelor musculare. Însă, de ce ar trebui să înfășori tulpinile lor într-o folie de aluminiu? Este un truc abordat de multe persoane și vi-l prezentăm mai jos.
De ce să înfășori bananele în folie de aluminiu
Există un truc prin care se poate încetini procesul de coacere a bananelor. Pentru acesta trebuie să utilizezi o folie de aluminiu. Folia poate avea numeroase întrebuințări în gospodărie, de la protejarea alimentelor de pătrunderea unor impurități, până la tehnici de gătit.
Totuși, de data aceasta, o folie de aluminiu poate avea o întrebuințare neașteptată. O bucată de folie poate fi atașată tulpinilor bananelor, pentru a ajuta la încetinirea procesului de coacere.
Potrivit romaniatv.net, odată ce tulpinile fructului sunt înfășurate în folie de aluminiu, va face ca rezistența să se mărească și să nu își schimbe textura și culoarea.
Vezi și Când se pune varza la murat, de fapt. Ce trebuie să faci dacă apa murăturilor devine tulbure
Sursă foto: colaj Envato (caracter ilustrativ)