Prima pagină » Actualitate » De ce se petrec atât de multe accidente în Pasajul Unirii din București? Ce spune Titi Aur despre acest lucru

De ce se petrec atât de multe accidente în Pasajul Unirii din București? Ce spune Titi Aur despre acest lucru

De ce se petrec atât de multe accidente în Pasajul Unirii din București? Ce spune Titi Aur despre acest lucru
Sursă foto: Facebook

Aproape că nu există zi în care să nu se petreacă un accident în Pasajul Unirii din Capitală. De când a fost renovat, incidentele curg. Și joi dimineață, o autoutilitară a rămas blocată în interiorul pasajului. 

Camionul se deplasa dinspre Bulevardul Mărășești către Piața Universității.

Campionul de raliuri Titi Aur a explicat pentru GÂNDUL motivul pentru care se petrec atât de multe accidente în acest loc.

”Aici este vorba de psihologia traficului rutier. O să plec de la un exemplu: când apare un nou sens giratoriu, în general după o linie dreaptă în afara localității, în primul an, în primul an și jumătate, foarte mulți șoferi se urcă călare pe acel sens giratoriu. Este vorba de șoferii care sunt navetiști la perioade lungi, adică trec pe acolo o dată la șase luni, și sunt surprinși de apariția acelui nou sens. De ce se întâmplă asta? Pentru că în mintea și în automatismul acelui șofer, acea porțiune de drum era parcursă fără niciun fel de obstacol. Așadar, dacă mai este și puțin obosit, intră în acel sens giratoriu”,  a explicat campionul.

De asemenea, Titi Aur a precizat și momentul în care, în opinia sa, nu vor mai exista incidente și accidente în Pasajul Unirii din București.

”Dar după un an, un an și jumătate, nu se va mai urca nimeni pe acel sens. Același lucru se întâmplă și cu Pasajul Unirii, care, înainte să fie renovat, avea o înălțime de 3,9 metri. Asta înseamnă că orice mașină trecea pe acolo, orice camion, orice autocar. Acum, după ce s-a renovat, și s-a pus acel tavan fals, s-a coborât la 3,5 metri, și este normal ca mulți șoferi să se lovească de pasaj. Primăria trebuie să aștepte un an, un an și jumătate, ca șoferii să se obișnuiască, și în acest timp să semnalizeze excesiv acest pasaj, cu toate mijloacele”, a mai spus Titi Aur.

Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de ani, când lucra ca reporter pentru un ziar săptămânal. ... vezi toate articolele
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul ... vezi toate articolele