De ce trebuie să faci 7.000 de pași zilnic, timp de 30 de zile. Este incredibil ce se întâmplă cu corpul tău
Sportul regulat aduce numeroase beneficii celor care nu se mulțumesc se stea la seriale pe canapea, ci își fac curaj și ies în parc sau se duc la sală.
Dacă și tu îți dorești un stil de viață mai sănătos, însă îți este greu să te apuci de sală sau de alte sporturi mai dificile, poți încerca să… mergi pe jos. Mersul pe jos pune în funcțiune mai multe categorii de mușchi din corp, inclusiv pe cei ai picioarelor, fesierilor, spatelui și abdomenului. Această activitate ajută la întărirea și tonifierea mușchilor, ceea ce poate duce la îmbunătățirea posturii și echilibrului.
De asemenea, mersul pe jos este o activitate cu impact scăzut care arde calorii și ajută la reducerea grăsimii corporale. Dacă mergi pe jos în mod regulat poți ajunge să ai deficit caloric, adică să slăbești, scrie boxrox.com.
Numărul optim de pași pe care ar trebui să îi facem zilnic pentru a ne bucura de longevitate este de 5.000-7.000, echivalentul unei plimbări de circa o oră, potrivit unui studiu japonez publicat recent. Mai mulți pași de atât nu scad suplimentar riscul de deces, susțin autorii săi, cercetători ai Universității Waseda, din Tokyo. Beneficiile mersului pe jos ating un platou după cei 5.000-7.000 de pași, cu o excepție: riscul de deces continuă să scadă și după acest număr în cazul vârstnicilor cu o sănătate fragilă. În schimb, impactul pozitiv asupra longevității este aproape inexistent la mai puțin de 5.000 de pași pe zi. ”Sper ca vârstnicii care nu au au ieșit atât de des din casă din cauza noului coronavirus să încerce acum să se plimbe o oră pe zi”, a recomandat unul dintre autorii studiului, profesorul Daiki Watanabe, într-un interviu pentru publicația Japan Times.
Un alt beneficiu ar fi creșterea ritmului cardiac și a fluxului de sânge în întregul corp. Acest lucru poate ajuta la îmbunătățirea sănătății inimii, la reducerea riscului de boli la inimă și la scăderea tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol.
De asemenea, mersul pe jos îmbunătățește sănătatea articulațiilor, fiind o activitate cu impact redus care este blândă cu articulațiile. Poate ajuta la îmbunătățirea flexibilității și mobilității articulațiilor, la reducerea inflamației și la atenuarea durerii și rigidității articulațiilor.