Ne apropiem cu pași repezi de perioada Crăciunului, iar prețurile la alimente și la produsele de bază au explodat. Astfel, un kilogram de roșii a ajuns să coste o mică avere în supermarketurile din București.
Dacă până acum roșiile erau în meniul nostru, aproape zi de zi, nu peste mult timp, puțini vor fi cei care își vor mai permite, câte o salată cu roșii, de exemplu.
Adică, dacă facem un calcul pemtru un kg de roșii cherry kumato trebuie să scoatem din buzunar nici mai mult, nici mai puțin decât 100.96 lei.
Deși este un aliment folosit frecvent, atât pentru diverse mâncăruri, salate, sosuri etc, roșiile vor deveni, din ce în ce, mai puțin accesibile.
Roșiile sunt o sursă de săruri minerale, vitamine, aminoacizi și antioxidanți. De-a lungul timpului, studiile au arătat că această legumă conține 30 dintre cei 21 de aminoacizi esențiali organismului și se recomandă consumul lor pentru prevenirea și tratarea multor boli.
Medicii recomandă ca roșiile să fie mâncate în stare naturală, în acest fel se evită pierderea nutrienților și a vitaminelor.