Prima pagină » Actualitate » Descinderile ofițerilor anticorupție au lăsat Brigada Rutieră din București fără oameni pentru coloana oficială a lui Klaus Iohannis

Descinderile ofițerilor anticorupție au lăsat Brigada Rutieră din București fără oameni pentru coloana oficială a lui Klaus Iohannis

Descinderile ofițerilor anticorupție au lăsat Brigada Rutieră din București fără oameni pentru coloana oficială a lui Klaus Iohannis

Brigada Rutieră București nu mai are suficienți polițiști pentru a asigura traseele pe care se deplasează președintele Klaus Iohannis și restul demnitarilor care beneficiază de coloane oficiale, după ce, joi, ofițerii Direcției Generale Anticorupție și procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au descins la sediul instituției, într-un dosar de corupție. În același timp, Brigada Rutieră a Capitalei ar întâmpina dificultăți și în cazul asigurării unui număr suficient de polițiști pentru restricțiile de circulație necesare pe perioada pregătirilor și paradei militare organizate cu ocazia Zilei Naționale.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București și ofițerii Direcției Generale Anticorupție au descins, joi, la sediul Brigăzii Rutiere din București într-un dosar de corupție care vizează 19 agenți de poliție ce deserveau sectoarele 1,2 și 6, majoritatea polițiști cu multă experiență.

De altfel, potrivit unor surse judiciare, polițiștii suspectați că ar fi luat mită pentru a fi indulgenți cu șoferii prinși că încălcau regulile de circulație erau cei care dirijau circulația la trecerea coloanelor oficiale, atât ale președintelui Klaus Iohannis, cât și cele constituite pentru alți demnitari, români sau străini.

Sursele citate au precizat că ancheta procurorilor ar fi provocat o reală problemă în ce privește asigurarea condițiilor de siguranță rutieră pentru parada de 1 Decembrie.

Conform anchetatorilor, procurorii au descins la sediul Brigăzii Rutiere cu o listă pe care erau trecute 19 nume ale unor agenți bănuiți de luare de mită. O parte dintre aceștia au fost găsiți la serviciu, însă alții erau liberi, în concediu de odihnă sau în concediu medical.

Șoferii care au oferit mită au scăpat de acuzații

Împreună cu jandarmii Brigăzii Speciale de Intervenție, ofițerii DGA au percheziționat fișetele agenților vizați de anchetă, dar și locuințele acestora. Procurorii au ridicat telefoanele mobile ale suspecților, dar și laptopurile, tabletele și toți banii pe care i-au găsit la adresele polițiștilor respectivi.

În același timp, surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că, înainte să intre în sediul Brigăzii Rutiere, procurorii bucureșteni au identificat și chemat la audieri mai mulți șoferi despre care existau probe că ar fi dar mită agenților de circulație.

Șoferii în cauză ar fi fost de acord să-i denunțe pe polițiști și au primit, în schimb, calitatea de martori și nu aceea de suspecți pentru infracțiunea de dare de mită.

Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția ... vezi toate articolele

Citește și