Delta Dunării, una dintre cele mai frumoase destinații de vacanță din România, este „luată cu asalt” în această perioadă de către turiști, atrași de peisajele care-ți taie respirația, dar și de ofertele de cazare și cele culinare.
Astfel, foarte puține unități de cazare, fie că vorbim de hoteluri, fie că vorbim de pensiuni, mai au camere disponibile pentru perioada 4-7 mai, multe dinre ele fiind rezervate din timp.
Cei mai mulți dintre turiști au preferat ofertele de tip all-inclusive, cu transfer din Tulcea, care includ excursii în Delta Dunării, dar și mese asigurate.
Aceste pachete s-au vândut ca pâinea caldă, la prețuri între 1.000 și 1.700 de lei de persoană, notează Adevărul.
Ofertele care au rămas disponibile pentru cei care se hotărăsc, din scurt, să vină în Delta Dunării sunt puține, însă mai există pensiuni care au câteva camere disponibile.
Spre exemplu, cazarea la pensiunea „Perla Sulina”, pentru trei nopți, costă 800 lei de lei persoană și include micul dejun, cina, dar și prânzul festiv în ziua de Paște.
Câteva camere libere mai puteți găsi și la pensiunea „Regina Anastasia”, din Iganii de Jos, la prețul de la 700 de lei pe cameră, preț la care se adaugă și costul meselor, în funcție de opțiunile turistului.
Trei nopți de cazare în pensiunea „Cherhana” din localitatea Crișan costă 1.500 de lei de persoană, iar tariful include micul dejun, cina, dar și transferul din Tulcea.
Prețurile la delicioasele preparate din Delta Dunării sunt în medie acestea: ciorbele 17‑18 lei, storceag 20‑30 lei, chifteluțe pescărești cu piure de cartofi 20‑28 lei, crap prăjit 20‑25 lei, calcan prăjit 25‑30 lei, hamsie prăjită 15‑28 lei, biban de mare prăjit 20‑35 lei, crap pe varză 25‑35 lei, saramură pescărească din chefal prăjit 30‑40 lei, iar o porție de icre costă în medie 20 de lei.
Excursiile în Delta Dunării costă între 80 și 150 lei de persoană, în funcție de durată și de distantă însă pot costa și 1.000 de lei, dacă închiriați o ambarcațiune privată.
Sursa foto: Shutterstock