Prima pagină » Actualitate » Destinațiile turistice ale României, LĂUDATE de televiziunea americană CNN: „Iată o țară care are de toate”

Destinațiile turistice ale României, LĂUDATE de televiziunea americană CNN: „Iată o țară care are de toate”

Destinațiile turistice ale României, LĂUDATE de televiziunea americană CNN: „Iată o țară care are de toate”

România a fost descrisă de televiziunea americană CNN într-un articol dedicat celor mai bune destinații de vizitat în anul 2025. Țara noastră este prezentată ca o destinație care oferă de toate și se apropie să aibă acel aer de „neexplorat”.

„Nu mai sunt multe locuri în Europa care să aibă acel aer de „neexplorat”, dar România se apropie. Acesta este un cadou în aceste zile de supraturism, pentru că iată o țară care are de toate, de la stațiunile de pe plajă din Marea Neagră până la minunăția spectaculoasă a Munților Carpați, și se spune că încearcă să crească numărul de vizitatori în mod sustenabil”, spun jurnaliștii de la CNN.

Articolul menționează și atracțiile bine cunoscute, precum Castelul Bran, dar încurajează și explorarea altor destinații.

„Da, există mitul Dracula la Castelul Bran, dar pentru alte comori medievale gotice din Transilvania și dincolo de ea, merită să vizitezi Timișoara, Cluj Napoca, Sibiu, Brașov și Sebeș. Capitala, București, are un Centru Vechi fermecător, acum ușor încărcat cu baruri și restaurante pentru turiști, dar istoria recentă a orașului rămâne un punct de mare interes. Luxoasa fostă reședință a dictatorului Nicolae Ceaușescu din perioada comunistă și vastul Palat al Parlamentului (cea mai grea clădire din lume) sunt atracții care merită explorate.Acestea contrastează puternic cu greutățile extreme impuse asupra poporului român, documentate în micuțul, dar esențialul Muzeu al Comunismului”, spun cei de la CNN.

De asemenea, pentru cei dornici să exploreze peisajele rurale și tradițiile autentice, CNN recomandă explorarea prin traseul Via Transilvanica. „Un trecut mai idilic poate fi descoperit încă în satele românești. Probabil nu există o modalitate mai bună de a explora acest aspect decât prin noul traseu Via Transilvanica, un drum de drumeție de 1.400 de kilometri care traversează peisaje rurale și sate ce par suspendate în timp”.

FOTO: Mediafax Foto

Citește și