DEZVĂLUIRI ȘOCANTE! Cum funcționează „Mafia animalelor” fără stăpân din România, prin chinuirea sufletelor nevinovate: „Un câine produce și 1.000 de euro pe lună / Se fac transporturi pentru lupte și zoofilie / Sunt încrengături în instituțiile statului„ / EXCLUSIV
Cazul cutremurător din sectorul 3 al Capitalei, acolo unde zilele trecute a fost descoperit un adevărat lagăr de concentrare pentru câini, și despre care GÂNDUL.RO a dezvăluit în premieră, scoate la lumină încrengături șocante! Un fost consilier general la Primăria Capitalei vorbește despre o adevărată „Mafie a câinilor fără stăpân”, care ar avea ramificații în mai multe instituții ale statului! Tudor Tim Ionescu e explicat pentru GÂNDUL.RO cum se îmbogățesc samsarii de animale prin chinuirea acestor suflete și cum poate produce un câine (cinic vorbind) chiar și 1.000 de euro pe lună!
În urmă cu câteva zile, Poliția și Protecția Animalelor (ASPA) au descins la un adăpost ilegal de câini din București, acolo unde peste 100 de animale erau ținute în condiții greu de imaginat. Mai mult, la fața locului, așa cum GÂNDUL.RO a publicat în exclusivitate, s-au descoperit chiar și animale moarte, incendiate! Practic, vorbim despre un adevărat „lagăr de exterminare” a animalelor fără stăpân, în inima Capitalei.
Ei bine, acest caz cutremurător nu ar fi unic, iar potrivit lui Tudor Tim Ionescu, fost consilier general la Primăria Capitalei, în România funcționează o adevărată Mafie a animalelor fără stăpân!
„Băieții sunt foarte organizați, nu sunt proști deloc”
Activistul de mediu a explicat pentru GÂNDUL.RO cum funcționează acest sistem:
„Eu mă lupt cu această mafie de ani de zile. Băieții sunt foarte organizați, nu sunt proști deloc. Ramificațiile sunt la toate nivelurile, la primărie, la Poliție, la DSV București!”, spune Ionescu.
Potrivit acestuia, filiera mafiei animalelor fără stăpân are două surse de venit:
„Pe de-o parte sunt luați câini din adăposturile publice și duși în aceste improvizații (cum este cel descoperit în sectorul 3 – n.r.), care sunt adevărate lagăre de concentrare. Ei iau câinii din respectivele adăposturi, și după aceea dau anunțuri pe Facebook, în engleză, prin care roagă iubitorii de animale să doneze pentru hrana acestor câini care ar putea fi eutanasiați în adăposturile publice. Și apoi începe „John” din Marea Britanie, care dă 10 euro, sau cetățeni din Franța, din Germania, și se strâng astfel mai mulți bani. Problema este că acești bani nu sunt folosiți pentru hrană sau pentru condiții bune pentru câini, sau să le găsească familii”, spune Tudor Tim Ionescu.
Samsarii de câini țin intenționat câinii în condiții mizerabile, pentru a impresiona iubitorii de animale cu imagini cutremurătoare!
Sursa citată mai spune că samsarii de câini țin intenționat câinii în condiții mizerabile, pentru a impresiona iubitorii de animale cu imagini cutremurătoare!
„Ei bagă banii aceștia în buzunar și țin câinii în condiții mizerabile. Atenție, ei trebuie să arate pe poze și pe filmări niște condiții mizere, ca să impresioneze. Altfel nu mai fac bani. Pot să spun, estimativ, că un câine poate să genereze, ca să vă dați seama de interesul acestui bussines, câteva sute de euro până la o mie de euro pe lună. La 100 de câini într-un adăpost venitul pe lună ar putea fi uriaș”, spune Tudor Tim Ionescu.
Care este a doua sursă de venit?
„Cred că 20% din transporturile de animale de la noi ajung la familii de bună credință din afară”
„Transporturile ilegale de animale. Sunt câini și pisici care sunt duși, de exemplu, în Germania, unde pentru înregistrarea în „REX-ul” de acolo a fiecărui animal se primesc 25 de euro. Ei practic scot pe fiecare câine 25 de euro, plus alte venituri din alte activități.
Cred că 20% din transporturile de animale de la noi ajung la familii de bună credință din afară. Restul ajung la activități groaznice, de la lupte la teste, la zoofilie. Aceste persoane trebuie să înfunde pușcăria”, mai dezvăluie Ionescu.
În prezent, Poliția Capitalei, prin Secția 13, desfășoară o anchetă penală cu privire la faptele îngrozitoare de la adăpostul din sectorul 3, acolo unde au fost descoperite animalele incendiate sau ținute în condiții șocante, așa cum se poate vedea în imaginile publicate de noi!
DSV ar fi descoperit că animalele aveau condiții!
Potrivit surselor GÂNDUL.RO, persoanele implicate în această activitate ar fi un fost și un actual angajat la ASPA (Protecția Animalelor București) – adică două persoane care ar fi trebuit să combată astfel de activități!
Mai mult, spun sursele noastre, angajații Direcției Sanitar Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor București (DSVSA) au mers în control la adăpostul din sectorul 3, în primele zile ale anului, acolo unde, chiar dacă au aplicat o amendă, ar fi scris pe procesul verbal că erau respectate condițiile, iar animalele aveau spații de mișcare – ori, așa cum se poate vedea din imaginile șocante, realitatea este cu totul alta!
GÂNDUL.RO a solicitat un punct de vedere de la DSVSA București legat de acest control, însă, până la ora transmiterii acestui articol nu s-a primit niciun răspuns!
Președinte Kola Kariola: „Cred că 20% din transporturile de animale de la noi ajung la familii de bună credință din afară”
De altfel, afirmațiile lui Tudor Ionescu sunt susținute și de către Marius Chirca, președintele Asociației Kola Kariola:
„Am cunoștință de alte 50 de locuri de acest gen, sau mai jalnice (precum adăpostul din secrorul 3 – n.r.). Acum câțiva ani am încercat să lupt cu acest mecanism care înseamnă trafic de câini (…) În momentul în care am intrat în conflict cu ei am început să suport consecințele, pentru că sumele pe care le vehiculează sunt extrem de multe. Eu fiind în domeniu și știind cu ce se mănâncă chestia asta nu m-aș duce direct la adminisatratora adăpostului să o acuz de ce a făcut. Este clar că este vinovată. Dar ea a făcut și a ajuns în situația aia pentru că ea a fost susținută să facă treaba asta. Cred că 20% din transporturile de animale de la noi ajung la familii de bună credință din afară
Un câine care părăsește țara pleacă cu un aviz și cu acordul DSVSA-ului. Își pune o ștampilă pe pașaportul câinelui unde scrie clinic sănătos. Haideți să vedem cât de mare e încrengătura. Haideți să vedem câți de mulți sunt cei care își dau concursul ca aceste atrocități să se întâmple”, a declarat președintele Asociației de Protecție a Animalelor „Kola Kariola”, la GÂNDUL LIVE.