Prima pagină » Actualitate » Dialog revoltător între o angajată de la 112 și o femeie care a anunțat dispariția fiicei sale: „Nu vine nimeni s-o caute în tot orașul”

Dialog revoltător între o angajată de la 112 și o femeie care a anunțat dispariția fiicei sale: „Nu vine nimeni s-o caute în tot orașul”

Dialog revoltător între o angajată de la 112 și o femeie care a anunțat dispariția fiicei sale: „Nu vine nimeni s-o caute în tot orașul”

Un dialog revoltător a avut loc între dispecerul de la 112 și o mamă care a anunțat că fiica ei a dispărut. Femeia spune că fiica ei, care este pacient NPI (neuropsihologie pediatrică), a dispărut, iar când a sunat la 112 i s-a spus că nu se poate face nimic.

Update:

În urma informaţiilor apărute în spaţiul public, Departamentul pentru Situații de Urgență s-a sesizat cu privire la această speță. Astfel, o echipă de control a DSU va fi trimisă la Dispeceratul Integrat de Urgenţă Galaţi, transmite DSU.

„Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public, care vizează o înregistrare audio dintre un dispecer al Serviciului de Ambulanță Galați și o persoană care anunța dispariția fiicei sale care suferă de o problemă medicală, pentru corecta informare a opiniei publice precizăm că Departamentul pentru Situații de Urgență s-a sesizat cu privire la această speță, începând astfel demersurile în contextul verificării celor întâmplate, fapt pentru care, o echipă de control a DSU va fi trimisă la Dispeceratul Integrat de Urgență Galați.

Totodată, asigurăm opinia publică că nu vom admite ca astfel situații să fie tolerate, fapt pentru care vom lua toate măsurile necesare în vederea sprijinirii interesului populației”, informează DSU.

Știre inițială:

Totul s-a întâmplat vineri seara. Adolescenta de 16 ani a fost externată e la Spitalul de Spitalul de Psihiatrie din Galați, iar la câteva ore a dispărut de lângă mama ei, Mariana Marcovici.

”Fiica mea de 16 ani este pacient NPI (neuropsihologie pediatrică – n.r.), din 2019, cu multiple diagnostice și internări pe secția de cronici de la Psihiatrie. Ideea e că ea dezvoltă obsesii. În internare a dezvoltat o obsesie pentru un gardian, ceea ce nu e deontologic și contravine normelor pe care ar trebui să le aibă spitalul.

Dincolo de acest lucru, externarea s-a făcut pe 2 iulie, cu biletul de ieșire ca fiind „ameliorat”. După-amiază, copilul, într-un episod hipomaniacal, pentru că le face foarte des și random, a plecat, pur și simplu, de lângă mine”, a povestit Mariana pentru libertatea.ro.

„Un om obișnuit nu poate reține un bolnav psihic”

”Episoadele hipomaniacale sunt cu violențe. Inclusiv fizice. Adică nu te poți apropia de ea. Copiii NPI au o forță fizică mult mai mare decât ceilalți. Un om obișnuit nu poate reține un bolnav psihic, pentru că nu are forță. Asta doar dacă e cel puternic, foarte dominant, ceea ce nu e cazul la mine, care sunt juma de buletin”, a mai spus mama fetei dispărute.

Mariana a sunat la 112 de două ori. Inițial, angajata i-a spus că nu se poate face nimic, căci nu poate fi considerată dispărută.

Al doilea dialog este revoltător:

112, ce urgență aveți?

– Am revenit. I-am pierdut urma în zona restaurantului… Alex, pardon. Pe faleză.

Deci n-o mai vedeți acum, nu mai știți unde este.

– A urcat prin boscheți…

Da, rămâneți să le spuneți celor din Ambulanță (se întrerupe)

(se trece la Ambulanță)

– A pierdut-o, extraordinar… Alo?

– Bună seara. I-am pierdut urma în zona restaurantului Alex.

E, dacă i-ați pierdut urma, doamnă, când o găsiți, este liniștită și vrea să meargă la spital, reveniți la 112. Nu vine nimeni s-o caute în tot orașul.

– Da, dar nu este și Poliția pe fir? Că nu înțeleg.

– Poliția nu este în acest moment pe fir. Dar nici Poliția nu aleargă după ea. Dacă ea este fugită și n-o vede nimeni, unde s-o caute Poliția, doamnă?

– E un minor, pacient de neuropsihiatrie. Cine să alerge, dacă nu autoritățile care se ocupă?

– Dacă ea nu mai este în raza dumneavoastră și e ascunsă undeva, un’ s-o caute Poliția?

– Păi, nu știu, doamnă, nu se ocupă Poliția cu asta?

– Păi, cum nu știți? Dumneavoastră n-o mai vedeți deloc?

– Dacă nu îmi găsește minorul, Poliția la ce mai…

– Doamnă, mă ascultați un pic, vorbiți numai dumneavoastră? Facem un dialog? Auziți, doamnă, vorbiți cu Poliția. Poliția, chiar fac inversare, că nu se poate…

Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția ... vezi toate articolele