Diana ȘOȘOACĂ, acuzată de un membru S.O.S de fals în tabelul cu semnături de susținere / BEC a sesizat organele de ANCHETĂ

Diana ȘOȘOACĂ, acuzată de un membru S.O.S de fals în tabelul cu semnături de susținere / BEC a sesizat organele de ANCHETĂ
Senatoarea Diana Șoșoacă. Sursa Foto: Mediafax Foto
Publicat: 17/09/2024, 12:45
Actualizat: 17/09/2024, 18:10

Diana Șoșoacă este acuzată de un membru al S.O.S că unele dintre semnăturile din tabelele de susținere ale candidaturilor la prezidențiale și parlamentare ale „amazoanei” ar fi false. Claudiu Ștefan Ionescu este acela care o acuză pe suveranistă că „circa 80% din semnăturile predate conducerii SOS România, de către Albu Maria, preşedintele SOS Filiala Hunedoara, la Poiana Brașov, sunt false si nu dorim sa fim asociați cu un astfel de comportament”, a consemnat acesta în plângerea trimisă la Biroul Electoral Central. 

Biroul Electoral Central a înregistrat sesizarea unuia dintre membri S.O.S, Claudiu Ștefan Ionescu, care semnalează faptul că unele dintre semnăturile de susținere ale candidaturii la prezidențiale pentru Diana Șoșoacă ar fi false.

În textul transmis celor de la BEC, detaliază când și cum s-au petrecut faptele semnalate:

Subsemnatul Ionescu Claudiu Ștefan, membru al partidului S.O.S România, din data de 01.06.2024, prin prezenta, vă aduc la cunoștință următoarele: Am activat în cadrul filialei mun. Hunedoara a S.O.S Romania și împreună cu membri SOS ai filialei Hunedoara, în perioada 10-20.08.2024 am participat la strângerea de semnături pentru candidatura la alegerile prezidențiale a numitei Diana Ivanovici Șoșoacă și candidatura la alegerile parlamentare a membrilor SOS. În data de 25.08.2024, la Poiana Brașov, unde a avut loc Școala de Vara-SOS România, am înmânat personal numitei Albu Maria, preşedintele filialei SOS Hunedoara și vicepreşedinte al SOS România un număr de 300 de semnături(15 file cu 150 semnături pentru prezidențiale și 15 file cu 150 semnături pentru parlamentare). Aceste semnături au fost certificate de subsemnații 120 de semnături, în cazul subsemnatului), dar sunt susceptibile de anumite neconformități, posibil ca unele date să nu corespundă realităţii şi nu dorim a cădea sub incidența Art. 326 din C. P., motiv pentru care, în temeiul Art 34 C.P, vă aducem la cunoștință acest fapt. Mai mult, am luat la cunoștință despre faptul că circa 80% din semnăturile predate conducerii SOS România, de către Albu Maria, preşedintele SOS Filiala Hunedoara, la Poiana Brașov, sunt false și nu dorim să fim asociați cu un astfel de comportament. Prin e-mail, am solicitat SOS România restituirea acestor semnături, cu menţiunea că sunt susceptibile a fi neconforme și să nu le depună la AEP/BEC, dar am fost refuzați pe motiv că ,,aceste semnături aparțin partidului”.

BEC a înregistrat plângerea și chiar a emis un răspuns în care aduce la cunoștință petiționarului că s-a decis sesizarea organelor de cercetare penală pentru posibile infracțiuni de fals în înscrisuri.

___________________________________________________________________________

DREPT LA REPLICĂ

În urma publicării acestui material, Partidul SOS a solicitat un drept la replică, pe care îl publicăm integral.

Sesizarea făcută de Ionescu Claudiu Ştefan privind semnăturile la prezidenţiale reprezintă o încercare abjectă de atac la adresa singurului partid naționalist din România și constituie o teorie a absurdului din următoarele motive:

1.Nu am primit semnături în cadrul Şcolii de Vară de la Poiana Braşov.

2.Semnăturile nu se dau înapoi unor persoane, nici nu pot circula la liber după cum dorește fiecare, ci se depun la BEC, mai ales că acestea conţin date personale care, potrivit GDPR, trebuie să ajungă doar la instituţiile abilitate.

3.Având în vedere că persoana respectivă a declarat că a participat la strângerea unor semnături, înseamnă că respectivul a formulat un autodenunț și răspunde pentru faptele sale.

4.Conform legislației în vigoare, persoana care strânge semnături își menționează în partea de jos a paginii datele de identificare, iar persoana respectivă răspunde pentru semnăturile culese.

5.BEC nu se poate sesiza pentru fapte care nu există, de vreme ce semnăturile nu au fost depuse la BEC, ele trec printr-un proces de verificare tocmai pentru a preveni erorile sau inadvertenţele.

  1. În sesizarea respectivă nu se vorbeşte de falsuri, ci se menţionează că semnăturile ”sunt susceptibile de anumite neconformități”, iar responsabilitatea acestora aparține celor care le-au colectat, așadar inclusiv persoanei care a făcut sesizarea.

De fapt, persoana respectivă se răzbună pentru că a dorit să se impună pe listele de candidați înaintea tuturor, începând o campanie de promovare individuală fără însemnele partidului și încercând astfel să forțeze mâna președintelui Organizației Județene Hunedoara a PARTIDULUI S.O.S ROMÂNIA să îl pună pe locul întâi fără să treacă de etapele de verificare. Dacă a reușit să strângă doar 300 de semnături, acest lucru indică notorietatea lui. El s-a prezentat peste tot ca fiind candidatul PARTIDULUI S.O.S ROMÂNIA fără să aibă nici o aprobare, aceasta fiind dată de Biroul Executiv Central.

Considerăm că în acest demers este vorba și de răzbunarea AUR-ului pentru dosarul de falsificare a semnăturilor în vederea candidaturii lui Silvestru Șoșoacă la europarlamentare.

Dacă într-adevăr e vorba de o infracțiune, înseamnă că respectivul personaj a acționat cu intenție și a folosit falsuri în cunoștință de cauză, motiv pentru care va trebui să răspundă în fața organelor competente.

Toată această însăilare de acuzații fără probe care face proces de intenție pentru semnături care nici nu au fost depuse la BEC reprezintă un atac mârșav la adresa PARTIDULUI S.O.S. ROMÂNIA, dovadă că partidele aflate la putere se tem de formațiunea condusă de europarlamentarul Diana Iovanovici-Șoșoacă, astfel că inventează mizerii în speranța că vor putea opri ascensiunea singurului partid naționalist autentic din România.

CITEȘTE ȘI:

H.D. Hartmann: „Terheș este singurul om care a luptat pentru VICTIMELE din România. Șoșoacă trebuie să dea explicații tuturor minorităților”

Întrebarea care a pus-o în ÎNCURCĂTURĂ pe Diana Șoșoacă: „Nici nu m-am gândit vreodată și nici nu aș vrea. Nu e treaba mea”

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Kamala Harris a primit unul dintre cele mai bune sondaje ale sale din acest an....
Larisa Uţă a redeschis scandalul, iar acum… Alin Oprea o desfiinţează: „O femeie mutilată de...
FOTO. Bernadette Szocs, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate
Polițist local filmat când lovea un tânăr încătușat. Victima, cu lanterna pusă în ochi, a...
Părinții gemenilor dispăruți din Târgu Jiu, în șoc. Ce au găsit în telefonul fraților, înainte...
Explozia pagerelor din Liban | Cum a fost planificat atacul împotriva Hezbollah. „A fost un...
Nelson Mondialu ZGUDUIE showbizul! A rupt tăcerea despre Liana, după nunta lui Livian: „E fata...
Andreea Bănică, imagini interzise în costum de baie, la 46 de ani: „Arăți ca o...
Ce este un pager. Mii de dispozitive au explodat simultan în Liban: cel puţin 9...
Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere
Povestea românului devenit erou în Italia. Lucian a găsit un portofel cu 500 de euro,...
Doliu la TVR! A murit o emblemă a știrilor din România
Nemții au planuri mari cu Duster 3. Aripi evazate și jante uriașe – GALERIE FOTO
Bărbatul care a provocat un incendiu la Parlament a fost prins
SPIONII de la Hollywood! Marii ACTORI care au fost informatori
A explodat bomba despre Băsescu. Acum s-a aflat totul: EL ESTE autorul
Revenire spectaculoasă la Pro TV! Vedeta a petrecut 27 de ani la pupitrul știrilor
Povestea lui Piki, câinele erou care și-a salvat stăpânul din inundațiile de la Galați. L-a...
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De...
Ce pensie primește Adriana Trandafir după o viață dedicată teatrului și filmului: ”Ce să facem?...
BANCUL ZILEI. Bulă:-I-am spus lui fiu-miu să nu se căsătorească cu o orăseancă..
Oamenii de știință au creat organisme în „a treia stare”, dincolo de viață și moarte