Prima pagină » Actualitate » Dieta de post. Cum să SLĂBEȘTI frumos, până la cinci kilograme în numai câteva zile

Dieta de post. Cum să SLĂBEȘTI frumos, până la cinci kilograme în numai câteva zile

Dieta de post. Cum să SLĂBEȘTI frumos, până la cinci kilograme în numai câteva zile

Dacă iarna îți poți acoperi kilogramele în plus cu un pulover mai larg și mai lung, odată cu venirea primăverii lucrurile devin puțin mai complicate. Așadar, atunci când bluzele și tricourile își intră în drepturi, kilogramele în plus trebuie să dispară. 

Știai că există chiar și o dietă de post? Poți ține post liniștită, mai ales dacă ești o fire religioasă și poți da jos chiar și cinci kilograme în 10 zile! Dieta are la bază exclusiv alimente vegetale, fiind complet eliminate produsele de origine animală.

Dieta de post este invenția lui Cori Grămescu, scrie avantaje.ro, și e recomandată pentru o perioadă de maximum 14 zile.

Cum arată dieta de post, cu mențiunea că după 7 zile se reia regimul:

Ziua 1

Mic dejun – salată de pătrunjel cu 2 roșii + ½ lipie de graham;

Gustare 1 – o portocală;

Prânz – sote de mazăre + un șnițel de soia;

Gustare 2 – un morcov mare, crud;

Cină – salată din o roșie, o ceapă, o salată verde și 50g de ciuperci la cutie.

Ziua 2

Mic dejun – 50 g cereale de ovăz cu lapte de soia;

Gustare 1 – un măr;

Prânz – supă cremă de legume și salată de vinete pe ardei gras;

Gustare 2 – 40 g de nuci crude;

Cină – un dovlecel la grătar cu mujdei de usturoi.

Ziua 3:

Mic dejun – 2 felii de pâine integrală cu salată de vinete;

Gustare 1 – 2 kiwi mici;

Prânz – ciuperci la grătar + amestec de legume congelate;

Gustare 2 – un ardei capia;

Cină – un bol de supă de roșii.

Ziua 4:

Mic dejun – salată de pătrunjel cu 2 roșii + ½ lipie de graham;

Gustare 1 – salată de fructe (măr, portocală, kiwi);

Prânz – ghiveci de legume (morcov, vinete, dovlecel, țelină);

Gustare 2 – o mână de migdale crude;

Cină – salată de crudități cu lămâie stoarsă.

Ziua 5:

Mic dejun – două felii de pâine integrală cu fasole bătută + o roșie;

Gustare 1 – 2 mandarine mici;

Prânz: un bol de ciorbă de legume și 200 g mâncare de linte;

Gustarea 2 – 2 morcovi cruzi;

Cină: 200 sote de spanac + gogoșar murat.

Ziua 6 (se repetă ziua 2)

Mic dejun – 50 g cereale de ovăz cu lapte de soia

Gustare 1 – un măr

Prânz – supă cremă de legume și salată de vinete pe ardei gras

Gustare 2 – 40 g de nuci crude

Cină – un dovlecel la grătar cu mujdei de usturoi

Ziua 7

Mic dejun – măr cu biscuiți: 2-3 biscuiți de ovăz, ceai de fucte și un măr ras

Prânz – mâncare de praz cu măsline

Gustare 1 – 40 g alune de pădure

Cină – 200g piure de urzici cu salată de sfeclă roșie și hrean.

Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de ani, când lucra ca reporter pentru un ziar săptămânal. ... vezi toate articolele

Citește și