Prima pagină » Actualitate » Dieta de primăvară – cum să slăbești spectaculos, în timp record, cu mâncare sănătoasă

Dieta de primăvară – cum să slăbești spectaculos, în timp record, cu mâncare sănătoasă

Dieta de primăvară - cum să slăbești spectaculos, în timp record, cu mâncare sănătoasă

Vara bate la ușă, iar proba costumului de baie este una dintre cele mai dificile la început de vară, mai ales pentru doamne și domnișoare. Mai mult decât atât, primăvara este anotimpul ideal atunci când vrei să ții o dietă, piețele sunt pline de legumele proaspete, plante verzi, care te îmbie să începi să mănânci.

Gândul îți prezintă o dietă ușoară de primăvară, numai bună de ținut în această perioasă, dietă cu care vei reuși să scapi de cel puțin 8 kilograme nedorite într-o singură lună!

Care sunt regulile esențiale ale dietei de primăvară: 

  • – bea 2 litri de apă pe zi
  • – nu mai mânca după ora 8
  • – renunţă complet la alcool şi sucuri din comerţ
  • – renunţă la zahăr şi sare
  • – fă 30 minute de mişcare pe zi
  • – renunţă la ulei în salate
  • – mănâncă mai picant
  • – consumă alimente sau băuturi cu gust amar (ajută bila şi ficatul – secară, alac, andive, anghinare)
  • – consumă alimente acre şi cât mai multe lămâi
  • – consumă alimente bogate în fier (urzici, papadie, arpagic, salata si patrunjel)

Iată cum poate arăta meniul unei zile atunci când ții dieta ușoară de primăvară

Micul-dejun

Un pahar cu lapte degresat;
Un ou fiert tare;
O felie de pâine integrală, prăjită, „unsă” cu brânză slabă de vaci SAU un bol de cereale integrale cu lapte degresat.

Gustare

Un fruct (măr, portocală, kiwi, banană) sau o legumă (roșie, castravete, morcov).

Prânzul

O salată de legume (salată verde, spanac, țelină, sfeclă, roșii, castraveți, ceapă verde, ridichii etc.) cu piept de pui la grătar sau fiert;
Un fruct la alegere (mai puțin banană, dacă ai mâncat-o la gustare) pentru a se evita scăderea glicemiei sau sote de legume gătite la cuptor sau la abur (mazăre, fasole păstăi, morcovi, țelină, broccoli, porumb etc) preparate apoi sub formă de salată cu orez fiert. O poți mânca cu o porție mică de peste slab, preparat la grătar sau la aburi, notează clickpentrufemei.

Gustarea de după-amiază

Un iaurt dietetic sau un ceai cu efect antiadipos.

Cină

Un cartof (potrivit) copt la cuptor, alături de o salată de sezon (roșii, castraveții, ridichii, ceapă verde) și de brânză slabă de vaci.

Alimentele indicate  în dieta ușoară de primăvară:

  • Anghinarea
  • Pastaile de mazare dulce
  • Capsunile
  • Sparanghelul
  • Coriandul
  • Castravetele
  • Ananasul
  • Avocado
  • Bananele
  • Nectarinele
Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de ani, când lucra ca reporter pentru un ziar săptămânal. ... vezi toate articolele