Prima pagină » Actualitate » Dieta de septembrie | Ce alimente trebuie să mănânci pentru a slăbi 5 kilograme în 2-3 săptămâni

Dieta de septembrie | Ce alimente trebuie să mănânci pentru a slăbi 5 kilograme în 2-3 săptămâni

Dieta de septembrie | Ce alimente trebuie să mănânci pentru a slăbi 5 kilograme în 2-3 săptămâni

A venit luna septembrie, deci prima lună de toamnă, iar fructule și legumele vor fi din ce în ce mai multe în piețe și magazine. Nutriționiștii recomandă să profităm din plin de abundența lor pentru a ne pregăti pentru sezonul rece. Unul dintre aceștia este dr. Mihaela Bilic, care propune o listă de alimente ideale în dieta de septembrie, ccare pot fi consumate cu încredere în următoarele două-trei săptămâni.

Legume din familia crucifere

Legume din familia crucifere, precum varza, conopida, broccoli şi guliile, sunt bogate în vitamina C, acid folic, betacaroten, potasiu, fibre şi au un conţinut caloric scăzut.

Sunt ideale pentru cei care au probleme cu silueta, dar şi în prevenirea diferitelor boli. De asemenea, conţin fitonutrienți sulfuraţi, bioflavonoide, indoli şi monotreptene care inhibă creşterea tumorilor şi protejează celulele împotriva acţiunii nefaste a radicalilor liberi.

Roșii, vinete, ardei

Roșiile, vinetele și ardeii susțin imunitatea și sănătatea inimii, fiind bogate în licopen și alți antioxidanți de excepție care luptă împotriva îmbătrânirii precoce, susțin imunitatea și sănătatea inimii.

Sfecla roșie

Sfecla roșie are un efect detoxifiant pentru ficat, favorizând eliminarea toxinelor din corp. Mai mult, combate anemia, protejează inima, stimulează activitatea creierului, îmbunătăţeşte tranzitul intestinal şi combate depresia.

Dovleacul

Dovleacul reprezintă o sursă bogată de betacaroten, fier, zinc, potasiu şi fibre cu efect antioxidant, anticancerigen şi de scădere a tensiunii arteriale.

Totodată, ameliorează dispoziţia, datorită conţinutului de vitamine din grupul B, potasiu şi glucide cu absorbţie lentă. Seminţele sale sunt o sursă preţioasă de grăsimi sănătoase și fibre.

Strugurii

Strugurii sunt recunoscuți, din cele mai vechi timpuri, pentru proprietăţile lor regeneratoare şi detoxifiante, conţinutul bogat de săruri minerale şi fitonutrienţi. Astfel, ei contribuie la scăderea riscului de cancer, previn bolile cardiovasculare, afecţiunile urinare şi inflamatorii (artrite, reumatism).

De asemenea, ei sunt o sursă naturală de potasiu, calciu, magneziu, bioflavonoide şi antioxidanţi cu efect benefic asupra funcţionării sistemului nervos, imunitar, circulator, digestiv şi urinar.

Prunele

Prunele sunt bogate în fitonutrienţi, potasiu, magneziu, calciu, fier, iar conţinutul crescut de fibre (celuloză şi pectină) le conferă proprietăţi laxative.

O parte din zahărul din prune este reprezentat de sorbitol, care stimulează suplimentar tranzitul intestinal şi transformă aceste fructe într-un remediu natural împotriva constipaţiei.

Perele

Perele sunt digerate lent, având au un indice glicemic mic şi, chiar dacă sunt dulci, zahărul pe care îl conţin se absoarbe treptat în sânge. Au un aport crescut de fibre solubile şi insolubile, satisfac eficient nevoia de dulciuri şi previn apariţia poftelor alimentare şi a senzaţiei de foame.

Concluzie: Dieta de septembrie poate fi o excelentă cale de tonifiere și detoxifiere, care și te poate ajuta să scapi de câteva kilograme în plus, fără prea mult efort.

Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri ... vezi toate articolele