Profesor de la Universitatea de Construcții din București, hărțuit de un fost student. Ce mesaje trimitea altor profesori din contul de email pe care îl controla
Procurorii DIICOT și polițiștii au descins, miercuri, la locuința din județul Ilfov a unei persoane care ar fi intrat ilegal în contul de email al unui profesor de la Universitatea de Construcții București, de unde le-ar fi trimis colegilor acestuia mesaje denigratoare. Profesorul ar fi primit pe telefon și prin poștă mai multe mesaje în care era insultat, motiv pentru care anchetatorii fac cercetări și pentru hărțuire.
Perchezițiile domiciliare din județul Ilfov au fost anunțate de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) într-un comunicat de presă.
”La data de 24.11.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul DCCO efectuează o percheziție domiciliară, pe raza județului Ilfov”, potrivit DIICOT.
Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că este vorba despre un dosar în care un profesor de la Universitatea Tehnică de Construcții București a fost hărțuit de un fost student.
Procurorii DIICOT și ofițerii DCCO anchetează, în această cauză, săvârșirea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, alterarea integrității datelor informatice și hărțuire.
Hărțuitorul a preluat contului de e-mail al victimei
”Scenariul” pus în practică de hărțuitor a constat în preluarea contului de e-mail al profesorului universitar. Parola de acces la cont a fost schimbată, iar ulterior – prin intermediul acestei adrese de poștă electronică – hărțuitorul a transmis colegilor de serviciu ai profesorului universitar ”email-uri denigratoare”.
Mai mult, profesorul universitar a reclamat și faptul că hărțuitorul îi trimitea, repetat, mesaje și scrisori în care era insultat.
”În cauză s-a reținut faptul că o persoană vătămată a sesizat faptul că i-a fost accesat contul de e-mail, modificată parola de acces, autorul preluând în totalitate controlul asupra respectivului contului de pe care a transmis către colegii de serviciu, o serie de email-uri denigratoare. Totodată, persoana vătămata a reclamat faptul că a primit în mod repetat mesaje sau scrisori poștale de la autor, prin care i se adresau diverse insulte, cauzându-i o stare de temere”, susțin procurorii DIICOT.