Din ce e făcută berea Timișoreana, de fapt. E berea PREFERATĂ a românilor, dar puțini știu ce alergen conține
Berea Timișoreana este prima care se epuizează de pe rafturile magazinelor. Este băutura din hamei cea mai apreciată de români, dar puțini sunt cei care s-au uitat pe lista de ingrediente și știu ce alergen conține.
Berea Timișoreana a apărut în urmă deciziei prințului Eugen de Savoya, în 1718, de a satisface necesitățile armatei austriece după eliberarea Banatului de sub ocupație otomană, dar și a suplinirii cantității de apă potabilă.
Revenind în prezent, Ursus Breweries produce, din 2005, bere Timișoreana după o rețeta tradițională care constă în selecționarea atentă a hameiului și a îmbinării diferitelor hameiuri aromate, a spumei consistente – calitățile berii draft, conform berarul.ro.
Ce alergen conține berea Timișoreana
Conform listei de ingrediente ce4 apare pe doza de bere, acest produs este fabricat din: apă, malț din orz, porumb și hamei.
Ea conține și un alergen. Este vorba despre orz.