Din decembrie 2024, drum expres de 5 km între Turda (A3) și Tureni (DN1)

Vești bune pentru șoferi! Până la finalul anului 2024 vor putea circula între A3 (zona Turda) și DN 1 (localitatea Tureni, județul Cluj).

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat astăzi contractul pentru drumul de legătură între cele două căi rutiere intens circulate cu asocierea Dimex-2000Company (lider), Obras Publicas Y Regadios, OPR Asfalt, Autotehnorom, Con-A Operations.

Ordinul de execuție pentru drumul de legătură va fi semnat luna viitoare, iar asocierea de companii care are ca lider Dimex-2000 va avea la dispoziție 18 luni pentru finalizarea drumului. Valoarea contractului este de 562,61 milioane de lei (fără TVA).

Șoseaua are rang de drum expres (DEx) și va avea mai multe lucrări de artă. Vor fi construite șapte poduri și viaducte, din care cel mai lung va fi la kilometrul 4 peste Valea Racilor, un viaduct cu 6 deschideri și o lungime totală de 258 de metri din care tablierul are 246 metri.

Drumul va închide inelul de sud al centurii municipiului Cluj-Napoca

Drumul expres are o lungime de circa 5 km și va avea o lățime a benzii de circulație de 3,5 metri, un acostament lat de 2,25 metri și spațiu median de 3 metri lățime prevăzut cu separatoarele de sens.

Drumul va închide inelul de sud al centurii municipiului Cluj-Napoca și va scoate astfel traficul greu din oraș direct în Autostrada Transilvania. De asemenea, traficul Gilău – Cluj-Napoca va fi diminuat.


Citește și:

Comunitatea ”Greenfield”, acuzații la adresa lui Nicușor Dan: ”Rea-voință, blochează accesul prin tergiversarea adoptării hotărârii CGMB”

Cad primele capete după descoperirea ”azilului groazei” din Bărdești. Cristian Viorel Răduț, directorul executiv al AJPIS Mureș, eliberat din funcție

Nicușor Dan, acuzat de ”favoritism”! Doi donatori din campania sa au primit contracte și funcții după ce a devenit primar general

Profesorul Boris Kagarlitsky, sociolog rus anti-război, arestat preventiv și acuzat de ”justificarea terorismului” după o analiză publicată online

Europarlamentarul Victor Negrescu: ”Atacurile Rusiei în apropiere de frontierele României necesită coordonare cu aliații noștri și o strategie comună”