Prima pagină » Actualitate » Directoarea Teatrului „Matei Vişniec” din Suceava a pierdut lupta cu COVID după o serie de complicații ale bolii

Directoarea Teatrului „Matei Vişniec” din Suceava a pierdut lupta cu COVID după o serie de complicații ale bolii

Directoarea Teatrului „Matei Vişniec” din Suceava a pierdut lupta cu COVID după o serie de complicații ale bolii

Directoarea Teatrului „Matei Vişniec”, din Suceava, poeta Carmen Veronica Steiciuc, a murit din cauza unor complicaţii apărute după infectarea cu SARS-CoV-2. Ea nu s-a vaccinat anti-COVID din cauza unor probleme medicale.

Directoarea Teatrului „Matei Vişniec”, din Suceava, Carmen Veronica Steiciuc, a încetat din viaţă luni, 1 noiembrie, la vârsta de 53 de ani, pe un pat al Secţiei de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Suceava. Ea a fost internată în urmă cu o săptămână, în secţia de Boli Infecţioase având COVID-19. A suferit complicaţii ale bolii, a făcut un stop cardio-respirator şi a fost intubată în weekend. Din păcate, în cel din urmă, a pierdut lupta cu cumplita boală.

Presa locală scrie că de 6 ani Carmen suferea de o serie de alergii şi de aceea avea un regim alimentar sărac, evita să ia medicament de orice fel şi a ezitat să se vaccineze împotriva COVID.

Suceveanca era membră a Uniunii Scriitorilor

Printre volumele de poezii publicate de Carmen Veronica Steiciuc se numără „Culoarea neprevăzută a orei”(1995), „The essence of a dream”(2003), „Poeme de religii diferite”(2004), „Cu o pereche de aripi noi” (2005), “Cu o pereche de aripi noi / Avec une paire d’ailes nouvelles”, ediţie bilingvă română- franceză (2008). Carmen Veronica Steiciuc a obţinut Marele Premiu „Nicolae Labiş” la Suceava în 1991, Premiul Ambasadei Franţei în România „Arthur Rimbaud” – 1992, Premiul I la concursul „Tudor Arghezi” de la Târgu Jiu, 1992, Premiul „Cele mai frumoase poeme de dragoste”- Bucureşti, 1991, Premiul I la concursul „Moştenirea Văcăreştilor” – Târgovişte, 1991, Premiile „International Poet of Merit” acordate de Societatea Internaţională a Poeţilor din Washington D.C., SUA, 1998, 1999 şi 2000, Premiul Societăţii Scriitorilor Bucovineni pentru Poezie pe 2004 – volumul „Poeme de religii diferite”, Premiul Fundaţiei Culturale a Bucovinei pentru Poezie pe 2004 – volumul „Poeme de religii diferite”, Premiul Societăţii Scriitorilor Bucovineni pentru Poezie pe 2005 – volumul „Cu o pereche de aripi noi” şi Premiul pentru poezie religioasă la Concursul „Natale Oggi” – Torino, Italia, 2007.

 

.

Citește și