Directorul Direcției Energie al Complexului Energetic Oltenia a fost REȚINUT. Este acuzat de luare de mită

Publicat: 26 04. 2024, 10:15
Actualizat: 26 04. 2024, 10:22
Șeful de la Îmbunătățiri Funciare Galați, mită de 135.000 lei

Directorul Direcției Energie al Complexului Energetic Oltenia, Cătălin-Liviu Stănculescu, a fost reținut, fiind acuzat că ar fi primit mită.

Potrivit procurorilor, pe numele acestuia a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore (începând de joi), pentru trafic de influență în formă continuată.

„În cauză procurorii au instituit măsuri asiguratorii asupra conturilor bancare aparţinând inculpatului Stănculescu Cătălin Liviu pentru garantarea confiscării speciale a sumei de 13.000 euro.  În dosar se mai efectuează cercetări şi faţă de alte două persoane fizice pentru săvârşirea unor infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată”, se arată într-un comunicat al DNA.

În dosar se mai fac cercetări și față de alte două persoane fizice pentru săvârșirea unor infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Procurorii au formulat propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile cu privire la Stănculescu.

Ce spun procurorii DNA

Procurorii spun că în perioada iulie 2022 – martie 2023, acesta ar fi primit, în total, 13.000 de euro de la administratorul unei societăți care avea contract cu Complexul Energetic Oltenia. Stănculescu, spun procurorii, ar fi dat de înțeles că ar avea influență asupra conducerii CEO și că îi va convinge pe membrii acesteia să urgenteze plata facturilor emise de societatea condusă de omul de afaceri.

Acesta din urmă are și calitate de martor.

Pe 6 ianuarie 2024, mai arată procurorii în comunicat, într-un restaurant din București, „celălalt inculpat, cercetat în prezenta cauză, ar fi promis unei persoane din conducerea unei companii de stat (martor în cauză) suma de 200.000 de euro în legătură cu atribuirea către societatea inculpatului, în condiții neconcurențiale, a unui contract în valoare de 1.000.000 euro, având ca obiect lucrări de demolare și gestionare deșeuri. Cu aceeași ocazie, inculpatul i-ar fi indicat martorului și modalitatea prin care urma să intre în posesia contractului, respectiv: trucarea procedurii de achiziție prin inserarea în caietul de sarcini a unor cerințe preferențiale, care să avantajeze societatea inculpatului cu care acesta intenționa să se înscrie în procedură și transmiterea de către inculpat a altor oferte cu un preț mai mari față de cel al societății cu care intenționa să câștige procedura”.