DIRECTORUL unei firme din Germania, arestat pentru evaziune fiscală, după ce a înșelat peste 20 de angajați ROMÂNI. Prejudiciu de peste 370.000 euro
Directorul general al unui parc de distracții din Germania a fost arestat preventiv pentru fraudă și evaziune fiscală, după ce a înșelat peste 20 de angajați români. Potrivit procuraturii din Wurzburg, acesta este suspectat că a cauzat un prejudiciu statului german de 374.000 de euro.
Acuzațiile includ mai multe cazuri de fraudă și evaziune fiscală, conform unui comunicat de presă al procuraturii din Wurzburg. Acesta este acuzat că a falsificat documente și a evitat plata taxelor.
Directorul general, în vârstă de 39 de ani, este suspectat că a plătit angajaților români mai puțin decât le promisese în 21 de cazuri. Ulterior, a compensat diferența dintre salariile convenite în mod ilegal. Acest artificiu l-a scutit pe manager de plata unor taxe și impozite, iar prejudiciul estimat adus statului prin această metodă se ridică la aproximativ 130.000 de euro.
În plus, în timpul pandemiei de COVID-19, directorul parcului de distracții ar fi primit indemnizații de scurtă durată în valoare totală de 244.000 de euro pentru 20 dintre angajații săi. Cu toate acestea, banii ar fi fost utilizați pentru lucrări de renovare în Freizeit-Land. În ciuda restricțiilor impuse de pandemie, angajații au fost forțați să lucreze cu normă întreagă, nu redusă, așa cum era normal, potrivit Adevărul.
Metehne „românești” adoptate de angajatorii germani
Astfel de cazuri în care angajații români din Germania au fost înșelați de către angajatorii germani nu sunt izolate. Recent, Parchetul din Berlin a formulat acuzații împotriva unui alt angajator german pentru exploatarea și maltratarea mai multor cetățeni români angajați pe șantierele sale de construcții.
Potrivit anchetatorilor, acesta ar fi făcut promisiuni false muncitorilor din România, dar, odată ajunși în Germania, aceștia au fost forțați să lucreze în condiții total diferite de cele descrise inițial. Programul lor de lucru implica zece ore pe zi, șase zile pe săptămână. După șase săptămâni de muncă în acest regim, unul dintre muncitori a primit doar 80 de euro ca plată, restul banilor fiind reținuți pentru cheltuielile de întreținere.