Dispariția pisicuței Vasi, mascota Aeroportului Otopeni, a provocat isterie pe rețelele de socializare. Ce s-a întâmplat cu „RĂPITORII” felinei

Publicat: 30/08/2024, 15:30
Actualizat: 30/08/2024, 15:37

Pisica Vasi, mascota Aeroportului Internațional Henri Coandă – Otopeni, , a dispărut în urmă cu mai bine de o săptămână. Felina ar fi fost bătută de doi angajați, pusă într-o cutie și predată unui șofer care lucrează pentru o firmă de transport parteneră cu Carrefour. Planul acestora era ca acesta să o lase cât mai departe de „casă”.

A fost mobilizare generală, pe rețelele de socializare, după dispariția felinei. Mii de mesaje au invadat rețelele de socializare, în paralel cu o adevărată anchetă pentru identificarea „principalilor” suspecți pentru răpirea patrupedului.

După ce au fost vizionate imaginile de pe camerele de luat vederi din incinta aeroprtului, au fost identificați doi agenți de pază, despre care se crede că ar fi maltratat pisica. Ulterior, aceștia au făcut-o „pachet” și i-ar fi dat-o unui șofer care conducea o mașină cu însemnele companiei Carrefour.

În paralel, angajații aeroportului au făcut apel la toți cei care îi pot ajuta să o găsească pe Vasi și au anunțat că oferă chiar și o recompensă pentru pisicuța despre care se crede că ar fi fost abandonată pe un câmp din zona Chiajna – Dragomirești. Peste 2000 de persoane au distribuit anunțul, preluat, de asemenea, și de toate conturile având ca subiect „animalele dispărute”.

Fostul purtător de cuvânt al Companiei Naționale Aeroporturi București a solicitat, de asemenea, sprijin pe Facebook pentru a o găsi pe pisicuța Vasi.

„Niște nemernici au chinuit-o, au închis-o într-o cutie și au aruncat-o pe câmp. Haideți cu share, poate o găsim!”, a postat Valentin Iordache.

Informațiile de ultimă oră vin chiar de la o angajată de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă”. Aceasta a declarat pentru Fanatik faptul că nu este prima oară când aceiași paznici ar fi bătut-o pe Vasi.

Pisica Vasi, mascota Aeroportului Otopeni

Potrivit femeii, agresorii și-au recunoscut fapta și și-ar fi dat demisia, după ce au fost descoperiți. Mai mult, același șofer a mai dus-o și în trecut departe de „casă”, doar că pisicuța s-a întors singură la aeroport!

„Aveau ceva cu ea. Nu de puține ori spuneau că Vasi trebuie să dispară. După ce au fost descoperiți, cei doi și-au dat demisia. Am aflat recent că au mai bătut-o o dată. Și i-au cerut aceluiași șofer să o ia de la aeroport. A lăsat-o, însă, la Piața Presei Libere, iar Vasi s-a întors singură”, a mai spus angajata aeroportului.

După ce pisica Vasi s-a întors singură „acasă”, cei doi paznici, care au fost filmați de camerele de luat vederi în momentul în care maltratau mica felină, au vrut însă să fie siguri că scapă de ea.

„Vasi e o pisicuță foarte deșteaptă și cuminte, care nu supăra pe nimeni. Era extrem de blândă. De data aceasta, i-au cerut șoferului să o lase cât mai departe de aeroport, să fie siguri că nu se mai întoarce. Au pus-o într-o cutie pe care au lipit-o cu scotch, să nu-i mai dea nicio șansă. Șoferul știa ce era în cutie și spune că ar fi desfăcut-o și i-ar fi dat drumul.

Această pisicuță, practic, ne-a ales pe noi. A fătat puiuții la aeroport. Apoi am dus-o la sterilizat, ocazie cu care i-au descoperit o infecție gravă pe os. Vasi s-a vindecat și mereu a fost o supraviețuitoare. Noi toți sperăm că o vom găsi, dar cu cât trece timpul, șansele devin și mai mici”, a mai spus angajata aeroportului, care a dorit să nu-i fie făcută publică identitatea.

Reacția reprezentanților Carrefour

La câteva zile de la dispariția pisicuței Vasi, compania de retail Carrefour a postat în premieră pe pagina oficială de Facebook poziția sa referitor de cele întâmplate.

Reprezentanții companiei se dezic de șoferul care apare în filmările de la aeroport, despre care precizează că este angajat al unei firme partenere.

„Suntem la curent cu dispariția pisicuței Vasi, mascota aeroportului Otopeni, și cu informațiile apărute în spațiul public în ultimele zile. În urma investigațiilor interne, am aflat că șoferul implicat este angajat al unei firme partenere de transport. Am luat legătura cu firma respectivă pentru a ne asigura că un astfel de comportament nu se va mai repeta. Suntem și noi iubitori de animale și suntem deja alături de toată comunitatea care s-a mobilizat să o caute. Colegii noștri din depozit au executat mai multe runde de căutări în spațiul în care am aflat că ar fi fost lăsată.

Este important pentru noi ca, în plus față de organizare concretă pentru căutare pisicii, să fim fermi cu privire la importanța protejării și îngrijirii corespunzătoare a animăluțelor din comunitatea din care facem parte; pentru noi, orice alt tip de reacție este de neadmis. Deocamdată, eforturile noastre nu au dat rezultate, dar continuăm și sperăm că Vasi va fi găsită în siguranță și înapoiată îngrijitorilor ei de la aeroport”, se arată în respectivul comunicat.

Pisicuța Vasi avea la gât un medalion pe care scria Diva, cu datele de identificare în cazul în care s-ar fi pierdut.

FOTO – Facebook.com/BucAirports

Marian Tănase are o experiență de peste 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Fiul unui renumit actor, închisoare pe viață pentru o crimă înfiorătoare
Singura zodie care este binecuvântată de astre în septembrie 2024. Va lovitura pe toate planurile!
FOTO. Cea mai sexy șefă de federație a recunoscut, la 49 de ani, compromisurile și...
De ce este USR divizat. Elena Lasconi, singurul candidat la prezidențiale nepromovat de liderii influenți...
Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut...
Ucraina cere României să-i livreze sistemul Patriot promis: „Plătim toate aceste întârzieri cu pierderi de...
Maya, fiica Antoniei, pupată pe buze de Vincenzo Castellano la aniversarea ei. I-a dăruit un...
Povestea emoționantă a unui român, fost luptător MMA, care a învins moartea: „Am renăscut după...
Cu cât vinde ANAF un apartament cu două camere de 54 de metri pătrați în...
Unde sunt, de fapt, Alexandra și Luiza. Monstrul din Caracal a spus totul!
Motivul incredibil pentru care un om a servit urșilor miere în boluri! A surprins tot...
Au făcut spectacol în valurile mării! Laurette, Andra sau Alexandra Stan nu au ţinut cont...
Iei amendă dacă nu declari pierderea permisului de conducere?
Au fost avizate calendarele examenelor pentru anul şcolar viitor. Ce modificări vor intra în vigoare
MARELE inventator UITAT care și-a trăit ultimii ani într-un cămin de bătrâni
Vladimir Putin, arestat?! Cutremur la Kremlin: Totul s-a pregătit cu atenție
Coșmarul petelor de pe oglinzi. Aceasta este soluția perfectă, dispar imediat
Ispita Maria, cea mai fierbinte si „periculoasă” apariție la un eveniment. Cum a apărut, fără...
Ce pot face românii în cazul pensiilor recalculate greșit. Pașii pe care trebuie să-i urmeze
Ileana Sterp traversează o perioadă dificilă din viața sa! Soțul său a fost implicat într-un...
România, împărțită între furtuni violente și caniculă severă! Avertismentul meteorologilor pentru perioada următoare
BANCUL ZILEI. Vizita la spital l-a lăsat pe Bulă fără apetit sexual: Nu înțelegem!
Johannes Hevelius, fondatorul topografiei selenare. Astronomul care a creat primul atlas al Lunii