DNA a extins urmărirea PENALĂ în dosarul lui Florian Coldea și a lui Dumitru Dumbravă. Acuzați de luare de mită și grup infracțional organizat

DNA a extins urmărirea PENALĂ în dosarul lui Florian Coldea și a lui Dumitru Dumbravă. Acuzați de luare de mită și grup infracțional organizat
Publicat: 15/07/2024, 19:48
Actualizat: 15/07/2024, 19:54

DNA a extins urmărirea penală în cazul foștilor șefi SRI, Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, aceștia fiind suspecți de luare de mită și grup infracțional organizat. Coldea și Dumbravă ar fi luat bani de la primarul din Rovinari, pentru a influența magistrații. 

DNA a decis extinderea urmăririi penale, în dosarul în care fostul adjunct SRI, Florian Coldea, și generalul Dumitru Dumbravă sunt acuzați de luare de mită și grup infracțional organizat.

În afară de Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, procurorii DNA au dispus prelungirea urmăririi penale și în cazul lui Doru Trăilă și Dan Tocaci. Cei patru sunt acuzați că ar fi primit o sumă de bani de la primarul din Rovinari. Edilul ar fi plătit, prin intermediul unei rude, o plată parțială de aproximativ 234.000 de euro lui Coldea și lui Dumbravă pentru a influența magistrații.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus extinderea urmăririi penale fată de cele patru persoane menționate în comunicatul inițial (doi foști militari, în prezent asociați în cadrul unor societăți, un avocat din cadrul Baroului București și o persoană fără calitate specială), sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de influență (față de trei persoane) și constituire a unui grup infracțional organizat.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
În cursul anului 2023, trei dintre inculpați (cei doi oameni de afaceri și avocatul din cadrul Baroului București) ar fi pretins de la un ales local (martor în cauză) suma de 600.000 de euro plus TVA, în schimbul căreia ar fi lăsat să se creadă că au influență asupra unor magistrați din cadrul unor instanțe de judecată și că i-ar putea determina pe aceștia pronunțe hotărâri favorabile martorului într-un dosar penal în care acesta era judecat.

În contextul menționat mai sus, martorul, prin intermediul unei rude, ar fi remis celor trei inculpați o plată parțială din folosul pretins, respectiv suma de aproximativ 234.000 de euro.
În același timp, inculpații ar fi folosit o societate de avocatură pentru a transfera sumele de bani provenite de la potențialii beneficiari ai presupusului trafic de influență către societățile de consultanță pe care le controlează, creând aparența de legalitate a acestui circuit financiar, prin încheierea unor contracte de asistență juridică, respectiv contracte de consultanță.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane juridice, cu privire la săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor.
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată în comunicatul DNA.

CITEȘTE ȘI:

Florian Coldea ar fi investit banii din trafic de influență în imobiliare. Cât costă vila de LUX în care ar urma să se mute generalul

Fostul general SRI Florian Coldea și-ar fi pregătit un candidat la Cotroceni pentru a controla statul român din umbră, din 2025

Dumitru Dumbravă se plânge că scandalul DNA i-a pus pe fugă pe vechii săi clienți: „Mi-a afectat reputația și mediul de afaceri”

Ruxandra Radulescu
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, și-a început cariera în funcția de redactor la MEDIAFAX și Antena 3. A evoluat mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce a descoperit FBI despre Thomas Matthew Crooks, tânărul care l-a împușcat pe Donald Trump
Antonia a luat 9,98 la BAC, dar a făcut contestaţie! Cu ce notă s-a trezit...
Mireasa lui Ianis Hagi a luat microfonul de la Pavel Bartoș și a descris în...
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana...
O grădină din Teleorman, plină cu palmieri, face furori pe internet. "Mulți nu cred că...
Bombă la nunta lui Ianis Hagi! Gică Popescu a ajuns la Palatul Știrbey fără soția...
Tulburător! Actrița CELEBRĂ, diagnosticată cu scleroză multiplă. "Mi s-a spus să-mi fac planuri pentru moarte"
"Eu vreau să mă abţin". Gigi Becali, show pe ringul de dans la nunta lui...
Trump, lovit de Secret Service: Agenții m-au lovit atât de tare încât...
Intoxicație suspectă la un Hotel de 5 Stele din Olimp! Autoritățile au activat Planul Roșu...
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Este legal să repari singur mașina dacă a fost zgâriată în parcare? În ce situații...
Sateliţii lui Elon Musk, în cădere liberă. O ploaie vine spre Pământ
COȘMAR la bordul Stației Spațiale! Doi astronauți, blocați de peste o lună
Banii de care trebuie să te ferești în România. Alertă pentru cu bani cash. Trebuie...
Impozitarea pensiilor. Calculele pentru 2025
„Înnebunea dacă nu se întâmpla”. Imagini „fierbinți” la Insula Iubirii. S-au ascuns în baie, dar...
Momentul când atacatorul lui Trump e ÎMPUȘCAT în cap de un lunetist
Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii...
VIDEO. Îmbrânceli și bătaie pe scena festivalului Beach, Please! Cine este artistul care a fost...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am dus la bunăciunea asta în bar şi, după ce am...
Cât mai ține canicula? Meteorologii ANM au emis o nouă prognoză
×