Medicul Mariana Pitrop de la Secția de Obstetrica si Ginecologie a Spitalului Județean din Botoșani, care a fost declarată suspect în dosarul privind moartea Alexandrei Ivanov, și-a trecut averea pe numele șotului, la începutul acestei luni, în urma unui contract de partaj.
Tranzacția a fost făcută la aproximativ trei săptămâni de la momentul în care medicul ginecolog a fost declarat suspect în dosarul Alexandrei.
Mai mult, două autoturisme care erau pe numele său au fost vândute recent. La momentul confirmării tuturor bunurilor deținute, Mariana Pitrop ar fi arătat că mai are pe numele său câteva terenuri situate în municipiul Botoșani.
De altfel, moartea Alexandrei Ivanov a început să coste scump Spitalul Județean Botoșani și autoritățile locale. Conducerea Spitalului a cerut consiliului județean să suplimenteze bugetul pentru acest an pentru a putea angaja o casă de avocatură. Solicitarea medicilor a fost aprobată în unanimitate de consilierii județeni, care nu au avut nimic de obiectat, relatează Realitatea.net.
Spitalul Județean Botoșani are trei juriști în organigramă, dar un post este liber, iar unul dintr ei este în concediu medical. Astfel, o singură persoană se ocupă de cele peste 200 de dosare în care spitalul a fost dat în judecată.
Familia Alexandrei, tânăra gravidă din Botoșani care a murit la maternitate, după ce personalul medical a ignorat-o timp de șapte ore, cere despăgubiri de peste 7 milioane de euro.
Avocații vor ca fiecare membru al familiei să aibă compensaţii materiale, iar cele mai mari sume sunt pentru cei trei copii ai Alexandrei, câte 1 milion de euro pentru fiecare.
În cazul unei sentințe definitive, banii vor fi plătiți din polițele de asigurare ale medicilor responsabili de decesul tinerei și din cei ai Spitalului Județean Botoșani, potrivit Observator TV.
Alexandra Ivanov, tânăra de 26 de ani, a murit pe 18 august, în maternitatea din Spitalul Județean Mavromati din Botoșani, după ce a fost internată cu sarcină oprită din evoluție.
Deși starea ei se agravase treptat, tânăra nu a primit ajutor din partea medicilor timp de șapte ore.
Acum, avocata familiei Alexandrei cere despăgubiri de peste 7 milioane de euro. Suma este solicitată spitalului și medicilor care au fost de gardă în noaptea în care a murit tânăra gravidă.
„Daunele materiale au fost 50.000 de lei, daunele morale de peste 7 milioane de euro. Am solicitat penalităţi de întârziere şi dobânzi. Am solicitat ca cei găsiţi vinovaţi să răspundă cu parimoniul lor şi sigur vor răspunde asigratorul spitalului al doctorului şi asistentelor medicale. A celor care vor fi găsiţi vivovaţi în urma anchetei”, a precizat avocata Gianina Poroșniuc.
Membrii familiei Alexandrei spun, însă, că banii nu o vor putea aduce înapoi pe Alexandra, dar măcar îi vor ajuta la creşterea celor trei copii care au rămas fără bani.
„Poate să fie orice sumă, vă daţi seama. Viaţa unui om nu poate fi cuantificată într-o sumă de bani”, a declarat tatăl Alexandrei.
„Preferam să mâncam pâine cu sare în fiecare zi şi să fi trăit ea. Banii nu o mai aduc înapoi. Singurul lucru care pot să facă banii este să sprijine copii, să îi ajutăm pe aştia mici”, a spus și fratele Alexandrei.
„Acum ca un adagiu o să fie o troiţă dedicată mămicilor şi copiilor şi Alexandrei”, a spus tatăl Alexandrei.
În urma morţii Alexandrei, Casa de Asigurări de Sănătate a amendat Spitalul Judeţen din Botoşani cu 42.000 de lei, pentru neacordarea serviciilor medicale, dar conducerea spitalului va contesta sancţiunea.
„Juriştii noştri vor contesta această sancţiune. Sunt nişte puncte pe care le verifică în foaia de observaţie Casa de Asigurări şi au constatat că nu ar fi scrise în foaie şi pe acest lucru s-a discutat”, a afirmat Monica Adascalitei, directorul Spitalul Județean de Urgență (SJU) Botoșani.