Prima pagină » Actualitate » Doi tineri au transformat un oraș din România într-o gradină urbană. Cum a putut reacționa o femeie care locuieşte acolo de 23 de ani

Doi tineri au transformat un oraș din România într-o gradină urbană. Cum a putut reacționa o femeie care locuieşte acolo de 23 de ani

Doi tineri au transformat un oraș din România într-o gradină urbană. Cum a putut reacționa o femeie care locuieşte acolo de 23 de ani

„Flori pe scări” este un festival special, care își propune să reînvie Orașul de Jos, cu ale sale piaţete mai puţin cunoscute de turişti. Nu sunt mulți nici localnicii care cunosc istoria Pieței Aurarilor, din Sibiu, spun organizatorii.

Timp de trei zile, zona a fost transformată într-o oază de verdeaţă, cu spectaculoase aranjamente de flori multicolore.

Români din toată țara au bătut drumul până aici doar ca să facă fotografii frumoase din zonă.

Cum s-a născut festivalul „Flori pe scări”

Când spui Sibiu, gândul îți zboară imediat spre Piaţa Mare, însă acest oraș are și altceva de oferit turiștilor. Sunt numeroase străduţe boeme și cartiere minunate de care nici sibienii nu știu.

„Flori pe scări” a fost pus în practică de doi tineri antreprenori au avut ideea să transforme oraşul într-o veritabilă gradină urbană.

„Fără ceva cu un impact mare şi wow, zone mai puţin cunoscute ale Sibiului, cum e Piaţa Aurarilor, Pasajul Aurarilor, nu ajung cunoscute. Aşa a venit ideea festivalului Flori pe scări”, spune 0Anda Cornăcel, unul dintre cei doi organizatori

Astfel, cei mai cunoscuţi floriști din Sibiu au ajutat la transformarea Pieței Aurarilor într-un decor de basm. S-au folosit sute de flori, aranjamente şi decoruri inedite pentru a crea un spațiu de poveste.

„Am ales tematica autentic, autentic nu doar din punct de vedere popular, tradiţional, ci autentic în sensul de original, cu un mesaj”, explică Ioana Nechifor, florist.

„Am vrut să reprezint sustenabilitatea şi autenticitatea prin florile exotice pe care le-am ales. Ce mai îmi place foarte mult la această lucrare sunt lemnele acestea care sunt peste 100 de ani vechime”, zice un alt participant.

Ce spun localnicii despre grădina lor urbană

Localnicii şi turiştii se declară încântaţi de ideea tinerilor. Sibienilor le place să descopere această oază de verdeaţă şi relaxare în centrul istoric.

„Eu locuiesc în Sibiu de 23 de ani, dar aşa frumoasă, Piaţa Aurarilor, nu am văzut-o niciodată!”, afirmă o localnică. Altcineva completează: „Nu lipsesc în niciun an. Vibraţia de aici, ceea ce se simte în Piaţa Aurarilor e minunat. Trebuie să fii aici ca să simţi”.

În 2024, „Flori pe scări” a ajuns la ediția a 4-a. Festivalul se încheie duminică seară, 12 mai.

Autor
Marius Olaru este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si online, ... vezi toate articolele

Citește și