Prima pagină » Actualitate » Doi tineri, salvați în ultima clipă de la ÎNEC, la Eforie Nord. Au ignorat steagul roșu și avertismentele salvamarilor

Doi tineri, salvați în ultima clipă de la ÎNEC, la Eforie Nord. Au ignorat steagul roșu și avertismentele salvamarilor

Doi tineri, salvați în ultima clipă de la ÎNEC, la Eforie Nord. Au ignorat steagul roșu și avertismentele salvamarilor
Sursa Foto: Mediafax/ Adrian Boioglu

Doi turişti au scăpat cu viaţă în ultima clipă după ce au fost salvaţi de la înec, în Eforie Nord. Chiar dacă steagul roşu era ridicat, semnificând interdicția de a întra în apă, tinerii au ignorat avertismentele salvamarilor şi s-au aventurat în larg.

Cei doi turişti se aflau în vacanţă împreună cu familia lor în Eforie Nord. Cu toate că erau conştienţi de pericolul reprezentat de condiţiile de mare agitată, au decis să se îndrepte spre largul mării, dar nu au reuşit să se întoarcă la mal pe cont propriu. Din fericire, salvamarii i-au observat la timp şi au intervenit imediat pentru a-i aduce în siguranţă la ţărm.

După ce au fost scoşi din apă, cei doi turişti au primit îngrijiri medicale de urgenţă din partea personalului medical de la punctul de prim ajutor şi apoi au fost transportaţi la spital pentru evaluări suplimentare.

Numai în ziua de joi, salvamarii au reuşit să scoată din apă 15 persoane în situaţii similare de pericol.

Ce înseamnă culorile alb, negru, galben și roșu

Astfel, scăldatul este interzis dacă observați un steag roșu. Steagul galben înseamnă că înotul nu este recomandat decât înotătorilor profesioniști.

Pe de altă parte, steagul alb/negru (în carouri) semnalizează că înotul este interzis, iar în zonă este permis doar accesul ambarcațiunilor.

Când nu este niciun steag de avertizare sau este doar steagul alb (opțional) e semn că puteți intra fără probleme în mare.

Zonele periculoase de pe litoral

În timpul verii, Marea Neagră îşi cere tributul și din păcate, câteva persoane pier în valurile ei. Ignorarea regulilor, comportamentul riscant și mentalitatea de genul „Nu mi se poate întâmpla mie” conduc la tragedii reale, chiar în perioada relaxată a concediilor.

Este important de menționat că există anumite zone de-a lungul malului Mării Negre care prezintă un mare pericol. Prin urmare, ar fi ideal să le evitați și să nu înotați în acele locuri.

  • Mangalia – zona dintre digul de nord şi sud
  • Olimp – zona Alpin-Davos şi zona de la gardul vilei prezidenţiale până la Meduza
  • Neptun – zona La Steaguri
  • Costineşti – zona digurilor şi în dreptul restaurantului Marea Neagră
  • Eforie – zona Belona – Port, Belona Sud, debarcader şi zona Acapulco
  • Mamaia – zona digurilor
  • Constanţa – Zona digurilor.
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa ... vezi toate articolele

Citește și