Doliu în PSD! A murit Dumitru Florea, tatăl procurorului Adina Florea

Publicat: 15 01. 2021, 08:54

Dumitreu Florea, fost consilier județean PSD și totodată tatăl Adinei Florea, prim-procuror SIIJ, a murit la vârsta de 79 de ani, în urma unui infarct.

„Suntem onorați că te-am cunoscut, prietenii și colegii tăi. Sincere condoleanțe familiei!” a postat PSD Constanța, pe Facebook.

„Un om de inițiativă”

„Un caracter puternic, o personalitate. Un om de inițiativă, întreprinzător, om de familie și cetățean marcant al Dobrogei. Dumnezeu să-l odihnească în pace. Suntem alături de familia îndoliată”, a transmis Felix Stroe, președintele Organizației Județene PSD Constanța

Dumitru Florea, inginer agronom de profesie, a fost membru PSD de la începutul anilor 1990 și a deținut șase mandate de consilier județean, scrie realitateadeconstanta.net.

Adina Florea: Niciodată nu am fost aservită politic. Nimeni nu a încercat să îmi impute vreo idee

Adina Florea a declarat, la interviul pentru șefia Secției Speciale de la CSM din iunie 2019, că este un procuror independent și, contrar informațiilor vehiculate în spațiul public, ea nu este „aservită politic” și nimeni nu a încercat să îi impună o anumită acțiune sau idee.

„Niciodată, în toată activitatea mea profesională, nu am fost aservită politic. Activitatea s-a desfășurat cu respectarea legii, astfel cum am jurat când am intrat în profesie. Niciodată, în activitatea mea profesională nu am desfășurat altfel de activități decât cele care corespund atribuțiilor care guvernează activitatea procurorului. (…) Am fost un procuror independent și sunt independent, indiferent de ce se vehiculează. Nimeni nici nu a încercat să îmi impută vreo idee la ceea ce aș fi putut să desfășor în activitatea derulată din punct de vedere profesional”, a declarat Adina Florea, în fața comisiei de concurs pentru șefia Secției Speciale.

Florea mai vorbit și despre deficiențele constatate, pe care le va remedia, dacă va fi desemnată șef al Secției: „Au fost situații intâlnite în practic, în care dosarele constituite cu privire la infracțiuni pretins săvârșite de magistrați au stat pe rolul organelor judiciare fără ca măcar să fi fost începută urmărirea penală in rem. Cu toate acestea, aceste dosare au rămas în nelucrare”.