Prima pagină » Actualitate » Doljenii se mobilizează pentru a-l ajuta pe ciobanul ale cărui oi au fost UCISE de şacali

Doljenii se mobilizează pentru a-l ajuta pe ciobanul ale cărui oi au fost UCISE de şacali

Doljenii se mobilizează pentru a-l ajuta pe ciobanul ale cărui oi au fost UCISE de şacali

În urmă cu câteva zile, localnicii din Călăraşi au iniţiat o campanie de ajutorare în vederea achiziționării a patru oi pentru Doru, omul căruia şacalii i-au omorat 15 oi într-o noapte.

Aceste oi erau singura sursă de venit şi speranţa la o viaţă normală pentru acest om dar într-o noapte totul a fost spulberat de șacali care în câteva minute au omorât toate oile acestui om.

”Am adresat această campanie în mod special comunităţii din Călăraşi, dar am constatat cu tristete ca doar 20 de oameni dintr-o comunitate de 5000 de oameni au reacţionat şi s-au implicat să ajute acest om să revină la o viaţă normală. Domnule primar Sorin Sandu, sunteți pastorul unei comunităti mari dar, din păcate, o comunitate rătăcită şi dezbinată. Aveţi o misiune grea şi Dumnezeu să vă ajute să ţineţi această comunitate unită şi să generați pe viitor mai multe campanii de ajutorare, să implicaţi comunitatea, să vedeti dacă numărul persoanelor care se implica este în crestere.

Vreau să ne ajutaţi să ne atingem obiectivul acestei campanii de ajutorare pentru Doru, mobilizând un număr mai mare de cetăteni și toți consilierii locali ai Primăriei Călărași. Acum ceva timp a fost Doru victima șacalilor, acum două zile un alt om din Rojişte a fost victima lor, mâine putem fi chiar noi victima lor!”, este mesajul iniţiatorului acestei campanii.

Comuna Călărași din județul Dolj se confruntă cu o adevărată invazie de șacali. În 3 martie, aceștia au intrat în curțile localnicilor și le-au ucis zeci de animale. Primarul localității spune că animalele sălbatice nu mai au ce mânca în această perioadă, acesta fiind motivul pentru care intră în curțile oamenilor. Autoritățile locale au anunțat prefectul, dar și Ministerul Agriculturii. Oamenii spun că au ajuns la disperare, pentru că animalele reprezintă munca lor și o sursă importantă de venit.

„Am ieșit afară la 3 noaptea și am auzit oile zbierând. Am intrat în casă la soțul meu și i-am spus. A ieșit afară și când a ieșit erau oile doborâte, mieii morți… Nu mi-am dat seama (că sunt șacali, n. red.), am crezut că fată vreo oaie sau ceva. Și când a venit soțul, mi-a spus că le-au distrus șacalii. Se aud urlete, țipete, ca de copii mici. În fiecare noapte urlă aici, lângă cimitir. Am mai ieșit în curte, nu mi-a fost teamă până acum, până au atacat, dar de acum încolo cred că nu mai ies afară. Că noi avem toaleta în curte, ieșim noaptea afară. Ne temem. Am rămas și fără animale, ne temem pentru copii, le e frică noaptea să mai stea și în casă”, a spus atunci Ionela, proprietara animalelor ucise.

Jurnalist de eveniment și investigatii, generatia presei anilor 2000. Licențiată în Comunicare Socială și Relații Publice la SNSPA, a devenit cunoscută în lumea media în presa locală din Bănie, ... vezi toate articolele