Prima pagină » Actualitate » Familia Umbrărescu preia combinatul metalurgic de la Oțelu Roșu. Când a programat afaceristul redeschiderea acestuia

Familia Umbrărescu preia combinatul metalurgic de la Oțelu Roșu. Când a programat afaceristul redeschiderea acestuia

Familia Umbrărescu preia combinatul metalurgic de la Oțelu Roșu. Când a programat afaceristul redeschiderea acestuia

Combinatul Metalurgic de la Oțelu Roșu, județul Caraș Severin, construit pe malul Bistrei, începând cu anul 1795, primește o nouă șansă la viață. Familia omului de afaceri Dorinel Umbrărescu, prin fiul Alexandru, intenționează să investească și să redeschidă combinatul.

Redeschiderea combinatului este planificată pentru toamna acestui an, iar estimările arată că în prima etapă vor fi create între 100 și 150 de locuri de muncă, urmând să crească la 300 – 400 până în anul viitor.

Prin firmele sale, Dorin Umbrărescu este unul dintre cei mai importanți constructori de autostrăzi din România, cu o cifră de afaceri ce depășește pragul de un miliard de euro.

„E adevărat, am vești bune. De câteva luni se încearcă preluarea sau cesionarea creanțelor de la uzina de la Oțelu Roșu. În urmă cu ceva timp, domnul deputat Silviu Hurduzeu și domnul primar Mălăiescu m-au rugat să facem o vizită la Ministerul de Finanțe, la ANAF, pentru a clarifica anumite aspecte tehnice vizavi de cesionarea creanțelor. Am reușit acest lucru și astăzi vă pot spune că s-au cesionat creanțele la combinatul de la Oțelu Roșu.

Au fost adjudecate de către o firmă din județul Bacău, care devine, practic, principalul creditor al combinatului. Pe lângă cele circa 12 milioane de euro cât au costat creanțele, pe care firma s-a angajat să le aducă în termen de maximum 30 de zile, dar le va aduce săptămâna viitoare, trebuie să dispună de un capital serios pentru redeschiderea combinatului. Din câte cunosc, firma e foarte serioasă, în prima etapă va avea 100 – 150 de angajați și 300 – 400, până anul viitor”, a declarat prefectul Ioan Dragomir pentru expressdebanat.ro.

Uzinele din Oţelul Roşu și-au început activitatea la începutul sec. al XIX-lea, sub numele „Ferdinandsberg”

Aici era prelucrată fonta produsă în topitoriile de la Rusca Montană și Rușchița. În perioada interbelică, uzinele din Oțelu Roșu făceau parte din trustul „Titan – Nădrag – Călan” al magnaților Max și Edgard Auschnith, iar după război au fost naționalizate.

Cu o avere estimată la peste 300 de milioane de euro, familia Umbrărescu a fost convinsă să preia combinatul de la Oțelu Roșu, pe care rugina îl amenința de ani buni.

 

CITIȚI ȘI:

EXCLUSIV | Administratorul Spedition UMB, firma lui Dorinel Umbrărescu, primele declarații după tragedia de pe Autostrada Moldovei

A terminat Facultatea de Jurnalism. Iubește să afle despre oameni și despre poveștile lor, dar și să prezinte la cald informații interesante care să-i ajute pe cei dornici  de a fi la curent cu ... vezi toate articolele