DOSARUL crimei de la Padina, în atenția Inspecției Judiciare. Procurorul general sesizează ABATERI ale magistraților: „Relevă starea de pericol”

DOSARUL crimei de la Padina, în atenția Inspecției Judiciare. Procurorul general sesizează ABATERI ale magistraților: Relevă starea de pericol
Foto: captură Antena 3
Publicat: 04/06/2024, 14:47

Alex Florenţa, procurorul general al României, a sesizat, marţi, Inspecţia Judiciară cu privire la posibile abateri săvârşite de magistraţii din dosarul omorului de la Padina. Mai exact, Alexa Florenţa vorbeşte despre ”gravă neglijenţă” şi ”lipsa totală a motivării ori motivarea în mod vădit contrară raţionamentului juridic.”

„Lipsa totală a motivării ori motivarea în mod vădit contrară raţionamentului juridic”

În plus, procurorul general apreciază că judecătorii au ignorat complet probele din dosar când au decis înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu în cazul celor trei inculpaţi.

”Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Alex Florenţa, a sesizat în cursul zilei de astăzi, 4 iunie 2024, Inspecţia Judiciară privind comiterea de către doi judecători din cadrul Curţii de Apel Ploieşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie a abaterilor disciplinare prevăzute de art. 271 lit. t) teza a II-a din Legea nr. 303/2022, constând în exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă, şi art 271 lit. r) din Legea nr. 303/2022, constând în lipsa totală a motivării ori motivarea în mod vădit contrară raţionamentului juridic, de natură să afecteze prestigiul justiţiei sau demnitatea funcţiei de judecător sau procuror”, a transmis, marţi, Parchetul General, într-un comunicat de presă.

„Relevă dincolo de orice dubiu rezonabil starea de pericol pe care o reprezintă punerea în libertate”

Sursa citată a precizat că, printr-o încheiere din data de 15 mai 2024, cei doi judecători au admis contestaţia formulată de trei inculpaţi (acuzaţi de săvârşirea infracţiunii de omor într-un dosar penal instrumentat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa) şi a dispus înlocuirea măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu.

”Fără a pune în discuţie puterea de lucru judecat a încheierii menţionate, s-a apreciat că faptele celor doi judecători de a ignora materialul probator, care relevă dincolo de orice dubiu rezonabil starea de pericol pe care o reprezintă punerea în libertate şi, implicit, reîntoarcerea inculpaţilor în comunitate, întrunesc elementele constitutive ale abaterii disciplinare constând în exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, potrivit procurorului general, ”faptele judecătorilor de a nu motiva în concret în cuprinsul încheierii care sunt motivele care să justifice înlocuirea măsurii arestării preventive a inculpaţilor întrunesc elementele constitutive ale abaterii disciplinare constând în lipsa totală a motivării ori motivarea în mod vădit contrară raţionamentului juridic, de natură să afecteze prestigiul justiţiei sau demnitatea funcţiei de judecător sau procuror.”

Judecătorii Curţii de Apel Ploieşti, care au decis scoaterea din arest preventiv a celor trei fraţi cunoscuţi în lumea interlopă care au ucis un om la o petrecere dintr-o pensiune din judeţul Dâmboviţa.

Aceștia admit că există probe că cei trei au comis faptele, însă au subliniat că ”măsurile preventive dispuse iniţial nu mai sunt necesare, în vederea bunei desfăşurări a procesului penal, neexistând probe sau indicii că inculpaţii s-ar sustrage de la urmărirea penală sau de la judecată sau că ar pregăti săvârşirea uni alte infracţiuni.”

Completul de judecată reţine, de asemenea, că niciunul dintre cei trei nu are antecedente penale.

”Simpla bănuială de participare la săvârşirea altor infracţiuni ori simpla temere de recidivă nu legitimează prin ea însăşi menţinerea stării de detenţie preventivă”, au argumentat magistraţii, adăugând că ”raportat la împrejurările şi modul de desfăşurare a activităţii infracţionale imputate, dar şi la persoanele inculpaţilor, cu siguranţă gravitatea faptelor nu poate constitui singurul temei de apreciere a pericolului social pentru ordinea publică.”

Fiii vrăjitoarei Sidonia au fost eliberați din arest preventiv

Cei trei fii ai vrăjitoarei Sidonia, arestați preventiv pentru omor după ce, la jumătatea lunii ianuarie, au măcelărit un bărbat în restaurantul unui hotel din Padina, au fost eliberați, luni, de magistrații Curții de Apel Ploiești, care au decis plasarea acestora în arest la domiciliu.

Frații Laurențiu, Louis Justin și Armando George Marin au fost arestați preventiv, în ianuarie, după ce l-au omorât cu macetele, la o petrecere organizată într-un restaurant din Padina, pe unul dintre apropiații liderului interlop Florin Ghinea, zis Ghenosu.

Scandalul a izbucnit după ce băieții vrăjitoarei Sidonia și ai liderului interlop Fabian ar fi jignit-o pe soția bărbatului respectiv, pe motiv că femeia dansa pe masă. Soțul acesteia i-ar fi lovit, iar cei trei tineri, din răzbunare, ar fi mers la mașină, de unde ar fi revenit înarmați cu macete și l-au măcelărit. Ulterior, tinerii au fugit la cabana „Cuibul cu dor” aflată în apropiere, de unde au fost ridicați de către polițiști.

Băieții vrăjitoarei Sidonia au invocat legitima apărare

După ce au fost acuzați de omor, băieții vrăjitoarei Sidonia au invocat legitima apărare, însă magistrații au considerat că nu a putut fi vorba despre așa ceva, mai ales că la dosar au fost depuse imagini explicite surprinse de camerele de supraveghere.

Totuși, luni, judecătorii Curții de Apel Ploiești au decis că cei trei frați nu constituie un pericol suficiente de mare pentru societate și pot fi eliberați din detenție și plasați în arest la domiciliu.

CITIȚI ȘI:

Fiii vrăjitoarei Sidonia, acuzați după CRIMA oribilă de la Padina, au fost eliberați din arest preventiv. Ucigașii, plasați în arest la domiciliu

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un tânăr de 24 de ani și-a cumpărat o insulă privată în Finlanda, mai ieftină...
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi...
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a...
Ungaria acuză Ucraina că „şantajează” ţările care vor negocieri de pace: Va trebui să luăm...
Rămași împreună după Insula iubirii, s-au etalat pe plajă. Dovada clară că leșinul n-a contat!...
Misterioasa moarte a celei mai iubite actrițe! Dezvăluiri TRAGICE despre sfârșitul ei! Soțul, principalul suspect
Una dintre destinaţiile de vis din Grecia a căzut în capcana propriului succes. De ce...
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
Reacție tranșantă a Bisericii Ortodoxe Române după imaginile cu „Cina cea de Taină” de la...
Au făcut spectacol în valurile mării! Laurette, Andra sau Alexandra Stan nu au ţinut cont...
TEST în România cu cel mai interesant SUV. Arată a ARO dar are motor de...
Românii trăiesc, în medie, 59 de ani fără să se confrunte cu probleme de sănătate...
COPACII au început să „FUGĂ” de SCHIMBĂRILE CLIMATICE! Iată cum!
Ungurii iau banii românilor. Au acordul BNR. Mutare istorică în 2024: A venit vremea
Premierul Marcel Ciolacu are grijă de „emoțiile” românilor când vine vorba de prețurile asigurărilor RCA
Gabriela Cristea și familia, situație neplăcută la finalul vacanței. Ce i s-a întâmplat prezentatoarei în...
Cum a murit, de fapt, Sebi?! Dezvăluiri șocante
Gabriela Cristea se pregătește să deschidă o cofetărie în București! „Am fost la Disneyland și...
De ce a murit, de fapt, Sorin Nazîru după ce a făcut o banală baie...
BANCUL ZILEI. Bubulina în noaptea nunții: - Bulă, te rog să fii tandru cu mine!
Ce scria generalul Alexandru Averescu înaintea bătăliei de la Mărăști?