DOSARUL morților suspecte de la Pantelimon, la faza percheziției informatice. Telefonul uneia dintre doctorițele arestate, verificat de anchetatori

Publicat: 19 08. 2024, 10:28
Actualizat: 19 08. 2024, 10:30

Procurorii realizează, la această oră, o percheziție informatică a telefonului doctoriței Maria Miron. Acțiunea se petrece în prezența acesteia, potrivit surselor Gândul. Cele două doctorițe de la Spitalul Pantelimon, Miron Maria Alexandra şi Păiuș Mirela, sunt arestate pentru 30 de zile, fiind acuzate de omor calificat cu premeditare și tentativă de omor calificat.

Iubitul „Doamnei cu coasa” a încercat să se sinucidă, după ce a fost audiat de procurori

Reamintim că iubitul doctoriței Maria Miron, poreclită de colegi „Doamna cu coasa”, a încercat să se sinucidă la nouă zile după ce a fost audiat de procurori, în dosarul crimelor de la Spitalul „Sfântul Pantelimon” din București.

Deși nu era vizat de anchetă, medicul Pleșa ar fi suferit, în cele din urmă, o depresie puternică și ar fi decis să-și pună capăt zilelor. Motivul rămâne, cel puțin deocamdată, doar la nivel de bănuială, în condițiile în care nu s-ar fi găsit, cel puțin deocamdată, un mesaj de adio în care să-și explice gestul.

În paralel, a fost deschisă și o anchetă care să lămurească în ce condiții a intrat doctorul Cristian Pleșa în posesia fiolelor de Midazolam, găsite lângă el, în toaleta publică.

Polițiștii brașoveni au deschis o anchetă, vineri 16 august, după ce, în jurul orei 13.00, într-o toaletă publică amplasată în Piața Sfântul Ioan din Brașov, a fost găsit un bărbat inconștient. Acesta își făcuse o perfuzie, iar lângă el erau mai multe fiole goale de Midazolam, medicament folosit ca anestezic.

Ulterior, polițiștii au stabilit că este vorba despre medicul ATI Cristian Laurențiu Pleșa, de la Spitalul Militar București, iubitul Mariei Miron, una dintre cele două doctorițe arestate preventiv în dosarul de omor de la Secția ATI a Spitalului „Sfântul Pantelimon” din Capitală.

Doctorul Cristian Pleșa apare pe interceptări

Din interceptări reiese și faptul că doctorul Cristian Pleșa era perfect conștient de gravitatea situației după ancheta începută de procurori, o învăța pe Maria Miron să își ia concediu, iar dacă totuși va continua să meargă la spital, să nu atingă nimic și să nu modifice nimic din actele medicale care aveau legătură cu decesele.

Cinci dosare de moarte suspectă au fost deschise, la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, anterior sesizării privind decesele care ar fi fost cauzate de scăderea dozelor de noradrenalină din secţia de terapie intensivă a Spitalului Sfântul Pantelimon.

Reprezentanţi ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti informează, marţi, că „de-a lungul timpului”, Parchetul a primit sesizări privind decese suspecte ale unor pacienţi internaţi la mai multe unităţi sanitare din Capitală, inclusiv la Spitalul Sfântul Pantelimon.

Informații halucinate în motivarea judecătorilor

Motivarea judecătorilor, privind decizia de arestare pentru 30 de zile, pronunțată de Tribunalul București, în cazul celor două cadre medicale, scoate la iveală detalii ireale a felului în care doctorițele se pronunțau asupra vieții pacienților pe care îi aveau în grijă.

Cele două doctorițe de la Spitalul Pantelimon, Miron Maria Alexandra şi Păiuș Mirela, ”au acționat cu intenția directă de a suprima viața victimei Militaru Marian” și au arătat ”un profund dispreț al inculpatelor față de viața persoanelor prin ignorarea tuturor dispozițiile legale care reglementează exercitarea profesiei lor, dar și a jurământului depus la terminarea facultății de medicină.”

Ulterior, ele au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, după ce instanța a emis un mandat în acest sens. Cele două cadre medicale sunt suspectate că au provocat moartea unui pacient de 54 de ani, aflat în stare gravă, prin scăderea deliberată a dozei de Noradrenalină, în două rânduri, în martie și aprilie 2024, ceea ce a dus la decesul acestuia.

Medicul Răzvan Jitianu este noul manager interimar al Spitalului Sfântul Pantelimon

Jitianu este medic primar chirurgie generală, coordonator al Blocului Operator Central de la Spitalul Sfântul Pantelimon. Potrivit unor surse medicale, mai mulţi medici au refuzat funcţia de manager la acest spital.

Dr. Jitianu, cu 21 de ani de experiență la spital și actual coordonator al Blocului Operator Central, va prelua funcția începând de pe 12 august, potrivit Libertatea. Postul de director medical rămâne însă neocupat, în urma refuzului de către 11 medici de a prelua funcția, potrivit sursei citate.

 

Sursă foto: Colaj Click.ro

 

CITEȘTE ȘI:

Iubitul „Doamnei cu coasa” de la Spitalul ”Sf. Pantelimon” a încercat să se sinucidă. Bărbatul și-a făcut o perfuzie cu anestezic

Legiștii dau dreptate procuraturii. „99% decesul pacientului de la Sf  Pantelimon a fost cauzat de reducerea dozei de NORADRENALINĂ”

Se încurcă „ițele” în DOSARUL Pantelimon. Decesele a cinci pacienţi morţi în ATI fuseseră deja reclamate la Parchet. STRATEGIA anchetatorilor

Mihaela, ruda unui pacient decedat la Spitalul Sfântul Pantelimon: Era o atitudine de indiferență și de șantaj

Un nou CAZ șocant la Spitalul Pantelimon. O asistentă dezvăluie că a găsit un injectomat scos din priză, în secția ATI. ANCHETĂ internă a spitalului