Două persoane au fost reținute, în urma perchezițiilor făcute la Ministerul Sănătății, într-un dosar ce vizează fraudarea unui concurs pentru ocuparea funcției de consilier clasa I, grad superior, în cadrul Direcției Politici de Resurse Umane în Sănătate.
Surse judiciare au precizat că, în total, cinci persoane din comisie au fost audiate în urma suspiciunilor apărute pentru fraudarea unui concurs având ca scop ocuparea funcției de consilier clasa I.
Una dintre persoanele implicate în acest dosar este Maria-Violeta Sburlea, directoare în cadrul Ministerului Sănătății la Direcția politici de resurse umane în sănătate, supranumită de medicii tineri „100 de Euro”.
Conform declarației de avere a Mariei Sburlea, ea deține cinci terenuri în Ilfov și unul în Dâmbovița. De asemenea, are un apartament în București și trei case de vacanță în județul Dâmbovița.
Directoarea din cadrul Ministerului Sănătății deține și două mașini, fabricate în 2004, respectiv 2008, dar și un depozit bancar în valoare de 40.000 de euro.
Soțul Mariei-Violeta Sburlea lucrează la Primăria Ilfov, conform datelor din declarația sa de avere. Acesta a avut venituri salariale de 65.000 de lei anul trecut, în timp ce angajata Ministerului Sănătății a încasat 55.000 de lei.
Mai multe percheziții au avut loc, marți după-amiază, la sediul Ministerului Sănătății și la domiciliul unor persoane fizice, într-un dosar privind fraudarea unui concurs, potrivit procurorilor.
Procurorii au efectual percheziții pe baza unor suspiciuni referitoare la un concurs pentru ocuparea funcției de consilier clasa I, grad superior, în cadrul Direcției Politici de Resurse Umane în Sănătate – Biroul recunoaștere a calificărilor şi reglementare.
Conform informațiilor Gândul, a fost organizat flagrant în timpul concursului, candidatul fiind în sală.
„Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, prev. de art. 12 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 78/2000”, se arată în comunicatul transmis marți.
Suspiciunile se referă la fraudarea unui concurs pentru ocuparea funcției de consilier clasa I, grad superior, în cadrul Direcției Politici de Resurse Umane în Sănătate – Biroul recunoaștere a calificărilor şi reglementare.
Conform sursei citate, în cursul zilei de 10 octombrie, după obținerea autorizărilor legale de la instanţa competentă, au fost efectuate percheziții domiciliare la sediul Ministerului Sănătății și la domiciliul unor persoane fizice.
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție.