Dragoș Damian, director general Terapia Cluj, atac dur la PNRR: Mai mult ca sigur că „decrețeii” nu vor prinde prea mulți ani de pensie

Dragoș Damian, director general Terapia Cluj, atac dur la PNRR: Mai mult ca sigur că „decrețeii” nu vor prinde prea mulți ani de pensie
Dragos Damian, CEO Terapia Cluj / Sursa foto: Facebook
Publicat: 09/06/2021, 12:40

Dragoș Damian, director general al producătorului de medicamente Terapia Cluj, critică, într-un comentariu pentru Ziarul Financiar, măsurile din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) privind reforma sistemului de pensii, susținând că, de fapt, contribuțiile la asigurările sociale nu sunt bani pentru bătrânețe, mai ales că generația de peste 40 de ani nu o să prindă mulți ani de pensie, ci pentru rambursarea împrumuturilor statului, inclusiv a banilor primiți prin cel mai recent mecanism de finanțare.

Directorul general al Terapia susține că speranța de viață în România a unui copil născut astăzi este de sub 75 de ani, iar speranța de viață activă, sănătoasă, este de sub 65 de ani, iar a celor născuți în urmă cu 50-60 de ani, care încă sunt în câmpul muncii, este mult mai redusă. În plus, directorul general al Terapia susține că banii primiți prin acest mecanism de finanțare vor fi rambursați din contribuția la asigurările sociale. Astfel, potrivit lui Dragoș Damian, PNRR este „o gafă de pierdere de și mai multă suveranitate a României”.

„Cei care aveți 40-50-60 de ani, nu o sa apucati pensia, o sa muriți înainte! PNRR, Money for Nothing – vor fi rambursați din contribuția de 25% la pensiile de care n-o să ne bucurăm la actuala speranță de viață a românilor”, titrează Ziarul Financiar.

„Speranța de viață în România a unui copil născut astăzi (atenție la nuanță, astăzi!) este de sub 75 de ani, iar speranța de viață activă, sănătoasă, este de sub 65 de ani. Speranța de viață a celor născuți în urmă cu 50-60 de ani, care încă sunt în câmpul muncii, este mult mai redusă. Astfel încât, cu vârsta de pensionare de astăzi, mai mult ca sigur că „decrețeii” nu vor prinde prea mulți ani de pensie, iar cei care au peste 40 de ani acum și contemplează o vârstă de pensionare de 70 de ani, vor păți la fel. Multumiți sistemului sanitar”, a comenentat Dragoș, în articolul de opinie publicat în Ziarul Financiar.

Potrivit lui Dragoș Damian, „contribuția la pensii, chiar dacă sistemul se dorește a fi reformat, nu sunt bani pentru bătrânețe – cel puțin nu a românilor de 40-50-60 de ani care vor muri înainte de a ajunge la pensie – ci bani pentru ca România să-și plătească împrumuturile și deficițele, la care se vor adăuga acum și împrumuturile din PNRR”.

„O gafă de pierdere de și mai multă suveranitate a României”

Astfel, susține directorul general al Terapia, măsurile privind reforma sistemului de pensii – mișcările prin piloni, dispariția pensionării anticipate, interzicerea cumulului sau dispariția pensiilor speciale – chiar dacă corectează inechități, au doar menirea de a colecta mai mulți bani.

Directorul general al producătorului de medicamente de la Cluj estimează că, dacă nu ajung banii din pensii, vor crește impozitele pe proprietăți, pe venituri, profituri. Dragoș Damian susține că, din totalul de aproape 30 de câteva zeci sau sute de milioane de euro „vor fi risipiți generos pe consultanță și studii de management, necesitate, oportunitate, fezabilitate, etc. și care vor ajunge în buzunarele cui trebuie”.

Potrivit lui Dragoș Damian, PNRR este o gafă de pierdere de și mai multă suveranitate a României. „Am un motiv foarte serios pentru care nu văd rostul PNRR-ului (în general vorbind, nu pentru că l-ar fi făcut un partid sau altul), îl consider un exercițiu de bifare politică al UE și o gafă de pierdere de și mai multă suveranitate a României prin componenta de împrumuturi”. Și nu, nu este vorba despre scenariul sci-fi prin care planificăm să construim în 5-6 ani ce n-am facut in ultimii 30, adică autostrăzi, căi ferate, conducte de apaă, școli, spitale, centre medicale de permanență, etc.  – în lipsa de experți, tehnologie, utilaje, materiale de construcții și mai ales, de muncitori”, consideră Dragoș Damian.

Tags:
Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO. Se vinde o fostă vilă a lui Ceaușescu. Cât cere statul pe clădire, după...
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri...
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după...
S-a transformat total în câteva luni: acuzată că a luat OZEMPIC pentru a slăbi! Vedeta...
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe poziţia 71....
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
Când și unde va avea loc înmormântarea lui Andrei Versace. Sicriul cu trupul neînsuflețit al...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Războiul din Ucraina, ziua 881. Kievul primeşte în august 1,4 miliarde de euro din profiturile...
Obiceiul CIUDAT al lui Darwin! L-a ajutat să trăiască mai mult?
Adio, maestre! Marele actor s-a dus în ceruri. Era iubit și adorat de toți
Marele anunț pentru pensionari. Când vor primi bani în plus
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce i s-a întâmplat Getuței Sterp în timp ce mergea la oi? Tânăra și soțul...
Fratele lui Andrei Versace rupe tăcerea după moartea lui: ”Nu a fost ucis, nu avea...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Cum a plecat un medic român la război: Tată-meu mi-a dat sabia şi revolverul lui,...