Dragoș Pătraru a aflat din ce sunt făcute, de fapt, pateurile vegetale din România: „Nu mâncați aceste mizerii!”

Publicat: 12 11. 2024, 11:06

V-ați gândit vreodată din ce sunt făcute pateurile vegetale din România? Dragos Pătraru a analizat, la „Starea Sănătății”, etichetele mai multor conserve și cutii de pateuri. Ce au în compoziție? Iată informațiile mai jos.

Dragoș Pătraru a adus la rubrica „Starea Sănătății” șase pateuri vegetale din România pentru a le analiza etichetele. Este un produs achiziționat, de cele mai multe ori, în perioada în care se ține post. Însă, ce au în compoziție?

„Dacă vreți sfatul meu, n-ar trebui să consumați niciodată, sub nicio formă, aceste mizerii din magazine numite pate vegetal. Atenție! Este o întreagă industrie și aici. Adică producătorii de otravă din carne și-au făcut și divizii de otravă vegetală”, a precizat Dragoș Pătraru.

Vezi și Care e singurul ulei sănătos pentru cartofi prăjiți și alte prăjeli? Dragoș Pătraru a găsit răspunsul

Dragoș Pătraru a analizat pateurile vegetale din România

Din ce sunt făcute pateurile vegetale din România?

Pateul vegetal nr. 1. Cutie de pate de 30 de grame. Ingrediente: apă, ulei vegetal de floarea soarelui, proteină vegetală din soia, amidon din cartofi, arome, condimente și extracte de condimente, sare, zahăr, dextroză, agent de îngroșare, antioxidanți, coloranți.

Pateul vegetal nr. 2. Conservă de pate vegetal cu ardei, 100 de grame. Ingrediente: apă, ulei vegetal de floarea soarelui, proteină vegetală din soia, amidon modificat din cartofi, amidon din grâu, legume deshidratate, sare, agent de îngroșare, condimente, stabilizatori, arome naturale.

Pateul vegetal nr. 3. Conservă de pate, 100 de grame. Ingrediente: apă, ulei vegetal de floarea soarelui, proteină vegetală din soia, amidon din cartofi, făină de grâu, legume deshidratate, condimente, sare, agent de îngroșare, stabilizatori, arome, potențiator de aromă, antioxidant, colorant.

Pateul vegetal nr. 4. Pastă tartinabilă vegetală cu ciuperci, 120 de grame. Ingrediente: apă, ulei vegetal de floarea soarelui, ciuperci 5%, proteină vegetală din soia, amidon din grâu, amidon din porumb, sare iodată, stabilizatori, polifosfați, emulsifianți, arome, sirop de glucoză, condimente, muștar, țelină, potențiatori de aromă, legume deshidratate, agent de îngroșare, antioxidanți, coloranți, extract de ardei roșu.

Pateul vegetal nr. 5. Ingrediente: apă, ulei vegetal de floarea soarelui, proteină vegetală din soia, amidon din grâu, stabilizatori, arome, sirop de glucoză, condimente, sare iodată, agent de îngroșare, agent gelatinizant, muștar, țelină, potențiator de aromă, legume deshidratate, antioxidanți, coloranți, extract de ardei roșu.

Pateul vegetal nr. 6. Pastă vegetală tartinabilă cu spanac. Ingrediente: apă, spanac 33%, ulei vegetal de floarea soarelui, proteină din soia, ceapă proaspătă, sare iodată, amidon de grâu, agent gelatinizant, zahăr, legume deshidratate, agent de îngorșare, emulsifiant, condimente, extract de condimente, potențiator de aromă.

Vezi și Ce conține, de fapt, salata de icre din supermarket. Dragoș Pătraru a „tradus” etichetele

Sursă foto: Starea Sănătății