”Drumul Regelui”, o stradă plină de poveste. De unde vine denumirea deosebită
La o simplă căutare pe Google, Drumul Regelui este denumirea pe care o poartă și Transalpina. Însă, la o căutare mai amănunțită, vei descoperi o altă stradă cu această denumire deosebită.
”Drumul Regelui” este numele dat de către localnici drumului județean 707. Denumirea sa atipică este dată de cei care locuiesc în zonă datorită faptului că este drumul care leagă Castelul Regal de la Săvârșin de stațiunea balneară Vața de Jos, adică Valea Mureșului de Valea Crișului.
”Drumul Regelui” este construit în perioada postbelică din ordinul Regelui Mihai I al României. Inițial, drumul a fost pavat în întregime cu piatră cubică.
Această șosea din România face legătura între județele Hunedoara și Arad. În momentul de față se află în plin șantier.
Denumirea a fost dată de către localnici drumului județean 707, care leagă Castelul Regal de la Săvârșin de stațiunea balneară Vața de Jos, adică Valea Mureșului de Valea Crișului. Construit în perioada postbelică din ordinul Regelui Mihai I al României, drumul a fost inițial pavat în întregime cu piatră cubică.
”Drumul Regelui” se întinde pe două județe, de la DN 7, spre Petriș, până la Vața de Jos. În județul Arad, tronsonul are 22,3 kilometri. Până la km 14,1, șoseaua este asfaltată, așternându-se un covor asfaltic. În urma unui proiect al Consiliului Județean Arad, derulat prin Compania Națională de Investiții (CNI), se modernizează continuarea drumului, pe o lungime de 4 kilometri, până, la km 18. În paralel, se lucrează la documentația tehnică necesară modernizării întregului tronson, până la granița cu județul Hunedoara, pentru a-l aduce la standardele necesare.
Foto: Facebook CJA Arad