Riveranii de pe Strada Orhideelor din București, locul unde o mașină a fost înghițită în fața unei grădinițe cu tot cu un puști însoțit de mama lui, sunt încă șocați de incidentul inimaginabil. Practic, strada este blocată total, nu mai poate fi nici măcar traversată la picior, darămite circulată cu mașina. Locuitorii nu-și explică fenomenul și nu își amintesc că pe stradă ar fi fost efectuate anterior lucrări la infrastructura de apă, gaze și/sau canalizare.
O mașina parcată în fața unei grădinițe din București, din care abia ieșiseră o mamă și copilul ei, a fost înghițită de șosea. Copilul a picat în crater. Totul s-a petrecut din senin, în momentul în care o mașină a salubrității a trecut în paralel cu autoturismul parcat regulamentar și a fost cât pe ce să se prăbușească peste cei doi, în groapa din caldarâm. Mama a sărit, normal, în groapă pentru a-l salva pe copil. Micuțul a fost salvat de șoferul mașinii de gunoi.
Ok, că nu avem pe unde să traversăm, nu avem ce să facem, susține o riverană. Am văzut imaginile. Horror da, dar asta se întâmplă oricum peste tot, oriunde, presupun numai aici. Da, se lucrează mai încolo, mai jos, cei de la Termoenergetica, nu știu ce să vă zic. Nu știu detalii, vă dau. Ne este frică să mergem pe stradă, pur și simplu vă dați seama. V-am spus că oricui se poate întâmpla, și chiar și dumneavoastră, și mie și la fel.
Pe de altă parte, paznicul grădiniței la care era înscris copilul care a fost la un pas de moarte s-a făcut că nici nu aude întrebările Gândul.
Surparea a avut loc într-o zonă carosabilă, amplasată pe o proprietate privată, comunică Apa Nova. Compania susține că nu deține rețele de alimentare cu apă potabilă sau industrială.
Totodată, în surpare s-a observat o pierdere de apă dintr-o sursă necunoscută, precum și existența unei galerii de rețele edilitare, altele decât rețelele de alimentare cu apă. Echipele Apa Nova au prelevat o probă de apă pe care au trimis-o la un laborator pentru analiză.
Menționăm că terenul în cauză este tranzitat de un canal colector de canalizare, aflat în administrarea Apa Nova București, însă acesta este amplasat la o adâncime mai mare decât cea a galeriei edilitare mai sus-menționate, fiind poziționat sub galeria edilitară.