Prima pagină » Actualitate » După câte zile trebuie schimbată lenjeria de pat, de fapt. Greșeala uriașă pe care o fac bărbații singuri

După câte zile trebuie schimbată lenjeria de pat, de fapt. Greșeala uriașă pe care o fac bărbații singuri

După câte zile trebuie schimbată lenjeria de pat, de fapt. Greșeala uriașă pe care o fac bărbații singuri

După câte zile trebuie schimbată lenjeria de pat, de fapt? Tu știi acest lucru? Există studii de specialitate care îți spun la câte zile ar trebui să îți schimbi lenjeria de pat, indiferent dacă dormi singur sau cu parternerul/partenera.

În timpul somnului, pielea noastră se regenerează, înlăturând celulele moarte, lucru care înseamnă că dacă ne schimbăm lenjeria de pat foarte rar, la nivel microscopic, vom avea milioane de celule moarte în pat.

Potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie, se pare că doar 33% dintre britanici schimbă lenjeria de pat o dată pe săptămână, în timp ce 35% fac acest lucru la două săptămâni. 8% dintre cetăţeni spală lenjeria la 3 săptămâni, iar 10% o fac la o lună. Iar bărbații singuri își schimbă aşternurile doar de 4 ori pe an, potrivit prevention.com.

Neurocercetătorul psiholog și expert în somnologie, Dr. Lindsay Browning a declarat pentru Radio 1 Newsbeat că lenjeria de pat trebuie schimbată o dată la o săptămână sau la două săptămâni cel târziu.

”Pe lângă mirosul de transpirație care intră în materialul lenjeriilor de pat, acesta poate fi greu de eliminat dacă trece mai mult timp. Dacă nu îți speli lenjeria la timp, acesta va fi un imperiu format din celulele moarte ale pielii. Pe lângă asta, celule moarte ale pielii servesc drept masa pentru acarieni, mici vietăți care trăiesc în lenjeria de pat și care pot provoca discomfort și iritații al pielii. Pe lângă mirosul de transipirație, vei dormi alături de niște mici vietăți”, spune dr. Lindsay Browning.

Este indicat ca lenjeria să fie spălată în fiecare săptămână. Lenjeriile albe se spală la 60 de grade pentru ca microbii și bacteriile să fie distruse. Microbii de pe fața de pernă sau cearceaf pot afecta calitatea somnului și chiar plămânii.

Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de ani, când lucra ca reporter pentru un ziar săptămânal. ... vezi toate articolele

Citește și