După REFUZUL lui Nicușor Dan, primarul Băluță DENUNȚĂ protocolul cu PMB pentru refacerea Planșeului Unirii

Publicat: 03/10/2024, 08:27
Actualizat: 03/10/2024, 08:33

Daniel Băluță – primarul Sectorului 4 al Capitalei – a anunțat în această dimineață că a inițiat procedura de denunțare a Protocolului semnat cu Primăria General, condusă de Nicușor Dan, pentru realizarea lucrărilor de refacere a Planșeului Unirii.

Edilul precizează că acest demers extrem al său survine „refuzului public și ferm” al lui Nicușor Dan „de a recunoaște pericolul public pe care îl reprezintă astăzi Planșeul Uniri și de refuzul acestuia de a da undă verde pentru începerea de îndată a lucrărilor necesare”.

Astăzi, ar fi trebuit să vă anunț că începem lucrările de refacere a planșeului vechi de 100 de ani de la Unirii, de peste râul Dâmbovița. Lucrări necesare pentru a pune în siguranță centrul Capitalei, aflat într-o stare avansată de degradare, cu zone în pericol de prăbușire.

Luând însă act de refuzul public și ferm al Primarului General de a recunoaște pericolul public pe care îl reprezintă astăzi Planșeul Uniri și de refuzul acestuia de a da undă verde pentru începerea de îndată a lucrărilor necesare și solicitate de instituțiile statului român, îngrijorate de degradarea continuă și avansată a planșeului, în ciuda faptului că proiectul tehnic este finalizat, iar finanțarea lucrărilor este asigurată de Guvernul României, în calitate de primar al Sectorului 4, fac, cu regret, următorul anunț:

Am inițiat procedura de denunțare a Protocolului de asociere încheiat cu Primăria Municipiului București, prin Administrația Străzilor, pentru realizarea lucrărilor de refacere totală a Planșeului Unirii.

În acest fel, planșeul de la Unirii se va întoarce în administrarea Primarului General, cel care a blocat lucrările necesare pentru a elimina cât mai rapid pericolul pentru zecile de mii de oameni care tranzitează în fiecare zi zona.

Proiectul de hotărâre va fi supus spre aprobare în ședinta Consiliului Local Sector 4 și va sta la baza rezilierii contractelor de finanțare și de execuție a lucrărilor de refacere a Planșeului Unirii.

Săptămâna trecută, mi-am asumat public un termen de 10 zile pentru a obține toată documentația necesară autorizării lucrărilor de refacere a planșeului, declarat de către experți, pericol public. Am răspuns cu bună-credință, oferind concluziile cele mai recente ale experților, conform clarificărilor și solicitărilor Primarului General”, scrie primarul Daniel Băluță pe pagina sa de Facebook.

„Primarul General nu recunoaște pericolul public pe care experții l-au confirmat la Planșeul Unirii”

„Am făcut un apel public către Primarul General de a debloca procedura de autorizare a lucrărilor, pentru ca acestea să poată începe de urgență, așa cum experții solicită”, mai notează Daniel Băluță.

„În ciuda acestor demersuri, Primarul General nu recunoaște pericolul public pe care experții l-au confirmat la Planșeul Unirii și refuză să autorizeze punerea în siguranță a Pieței Unirii, în regim de urgență.

În astfel de condiții, oricât de mult ne-am dori noi să eliminăm pericolul din centrul orașului, nu putem să încălcăm legea și să forțăm începerea lucrărilor la planșeu, fără semnătura Primarului General.

Pentru că Primarul General refuză să ne lase să lucrăm, îi rămâne întreaga responsabilitate privind riscurile la care îi expune pe oameni, prin lipsa sa de acțiune.

Țin să mulțumesc pe această cale presei, tuturor jurnaliștilor care au coborât, înfruntând riscurile din subteranul Planșeului Unirii. Imaginile lor confirmă degradarea continuă a acestei infrastructuri critice. Pericolul este real și nu trebuie să fii expert ca să înțelegi că podul acesta vechi de aproape 100 de ani trebuie refăcut de urgență.

Mulțumesc, de asemenea, Guvernului României și premierului Marcel Ciolacu pentru înțelegerea situației urgente în care ne aflăm și pentru alocarea fondurilor necesare înlăturării rapide a pericolului din Piața Unirii.

Primăria Sectorului 4 va continua să se implice în dezvoltarea Capitalei, în limitele atribuțiilor legale, pentru a o transforma într-un oraș la standarde occidentale, fie că vorbim de extinderea rețelei de metrou, de spitale, de proiecte de fluidizare a traficului sau de regenerare urbană”, încheie Daniel Băluță, primarul Sectorului 4 al Capitalei.


Citește și:

Mugur-Mihai Toader, prefectul Capitalei: Planșeul din Piața UNIRII va fi reabilitat în regim de URGENȚĂ

Întâlnire între Marcel Ciolacu și Nicușor Dan, la Primăria Capitalei: Planuri pentru TRAFICUL din București și stoparea construcțiilor ilegale

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Marina SUA a folosit sistemul Aegis, similar celui de la Deveselu, pentru a intercepta rachetele...
Autopsia Mariei Campai, ucisă de un tânăr de 17 ani din Italia, i-a uluit total...
Prodanca, atac dezlănțuit la Reghecampf: „Fotografii grotești din cluburi și interviuri date de amantă”
Cum am putea ajunge iar la tăieri de salarii si pensii. Expert român din Elveția:...
Paul este motociclistul care a murit nevinovat la 18 ani, după ce a fost lovit...
Un bărbat și câinele lui au mers pe jos în jurul lumii timp de 7...
„După atacul cu rachete, Israelul ar putea fi gata să riște un război total cu...
Ce se întâmplă în fosta vilă a lui Irinel Columbeanu! Vecinii sunt disperați, nu mai...
Categoria de pensionari care scapă de impozit. Legea a intrat în vigoare de la 1...
În cât timp ajungi milionar dacă investeşti 25 de lei pe zi
Cioban omorât în bătaie de patronul stânei la care lucra! Ucigașul din Buzău și-a lovit...
Pensionarii care pot ieși cu 11 ani mai devreme la pensie. Ce acte sunt necesare...
Unde va fi înmormântat Irinel Columbeanu. Dezvăluiri făcute de patronul azilului
Ce mașină are costuri mai mici de întreținere: diesel sau benzină? Cât de mare este...
Liderul Hezbollah a fost de acord cu oprirea temporară a focului cu câteva zile înainte...
Orașul PUS la PĂMÂNT de ROMANI și BLESTEMAT timp de 170 de ani
Doliu în România. S-a stins un mare om de afaceri. A reușit să-și construiască un...
Bianca Drăgușanu, gest neașteptat pentru Gabi Badalau. Ce a făcut de ziua de naștere
Radu Vâlcan, imagini de pe patul de spital. Ce mesaj a transmis prezentatorul Insula Iubirii
"Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial
Ce mesaj a postat Medana Oprea pe rețelele de socializare: "La fel este și situația...
Cum îl ajută Mihai Trăistariu pe fratele care i-a incendiat casa: "Știți că nu are...
BANCUL ZILEI. Bulă face dragoste cu o tipă pe întuneric: - Ce nesimţit eşti!
Test de cultură generală. Care este diferența dintre meteoroid, meteor și meteorit?