DURERE fără margini după tragedia tinerilor, înghițiți de ape în Italia. Cele două prietene, înmormântate în rochii de mireasă / Continuă ANCHETELE

DURERE fără margini după tragedia tinerilor, înghițiți de ape în Italia. Cele două prietene, înmormântate în rochii de mireasă / Continuă ANCHETELE
Publicat: 05/06/2024, 13:31
Actualizat: 05/06/2024, 13:32

Durere fără margini după tragedia tinerilor, înghițiți de ape în Italia! Patrizia Cormos, de 20 de ani, şi Bianca Doroş, de 23 de ani, cele două fete de origine română care au murit în râul Natisone vor fi înmormântate în România. O slujbă religioasă va avea loc, miercuri, la Udine, oficiată de un preot ortodox şi unul catolic, urmând ca apoi sicriele cu trupurile neînsufleţite să fie aduse în România. Cele două fete au fost îmbrăcate în rochii de mireasă.

Din primele cercetări, totul s-a petrecut într-un interval de timp care poate fi cuantificat aproximativ la o jumătate de oră. Dintr-o situaţie aparent calmă a zonei, fluxul tumultuos al râului Natisone i-a copleşit pe cei trei tineri.

Apar și acuzații dure și controverse în Italia, după ce au apărut noi imagini și implicit indicii că s-ar fi făcut greşeli grave în timpul operaţiunii de salvare a celor trei români luaţi de viitură.

Reamintim că trupurile neînsuflețite a doi dintre cei trei tineri care, vineri, au fost luaţi de ape în Udine, sub podul Romano din Orsaria di Premariacco, au fost găsite duminică dimineață.

Între timp, parchetul din Udine a deschis o anchetă pentru ucidere din culpă, iar mama Patriziei spune că fiica ei ştia să înoate, dar a rămas să o ajute pe Bianca.

Femeia spune că fiica ei a cerut serviciilor de urgenţă să o sune şi acuză faptul că mai multe persoane, martore la tragedie, au fost preocupate să facă filmuleţe video în loc să-i salveze pe cei trei tineri.

Cristian Casian Molnar, de 25 de ani, este în continuare dat dispărut

Pe 2 iunie, apele au adus înapoi trupurile Patriziei şi Biancăi, în timp ce Cristian Casian Molnar, de 25 de ani, este în continuare dat dispărut. Căutările continuă, dar a sosit şi momentul unei anchete pentru a reconstitui cu exactitate ce s-a întâmplat şi pentru a stabili dacă tragedia ar fi putut fi evitată, scrie presa italiană.

„Am deschis o anchetă pentru omucidere din culpă împotriva unor persoane necunoscute: în aceste cazuri, pentru a merge mai departe, trebuie să se asume responsabilitatea prin omisiune, nu prin comitere”, a declarat procurorul din Udine, Massimo Lia.

Plimbarea celor trei tineri transformată într-o tragedie de nedescris

Vineri, 31 mai, Patrizia a dat un examen la Academia de Arte Frumoase, iar după aceea cei trei tineri au decis să iasă la plimbare.

După ce ajung la „plaja Premariacco”, o iau pe un mic drum care îi duce spre râu. În câteva minute, vremea se schimbă şi se trezesc pe o fâşie de pământ care este rapid depăşită de apă. Se dă alarma şi sosesc salvatorii de la pompieri.

Aceştia se apropie cu o macara şi le aruncă o frânghie pentru a-i salva, dar nu reuşesc. Cei trei tineri, care între timp s-au îmbrăţişat pentru a fi mai puternici în fața apelor, sunt luaţi de curent.

Există şi o înregistrare video a acestor momente teribile, filmată de un trecător care a asistat la încercarea de a-i trage pe tineri în siguranţă. Un aspect care trebuie verificat, aşa cum a menţionat procurorul, ar fi prezenţa sau absenţa semnelor de avertizare asupra pericolului.

Natisone este definit ca fiind un curs de apă torenţial, care poate duce la viituri bruşte, cum a fost cea din 31 mai. De-a lungul cursului său există panouri care interzic scăldatul şi indică pericolul de înec. Pe de altă parte, nu există indicatoare privind riscul de „viiturii bruşte”, potrivit news.ro.

Sicriele cu trupurile fetelor au fost depuse la casa funerară Mansutti din cimitirul urban San Vito din Udine

Cele două fete au fost îmbrăcate în rochie de mireasă, aşa cum este tradiţia în România. Miercuri, un moment de rugăciune va fi celebrat de doi preoţi, unul ortodox şi unul catolic, pentru a simboliza unirea în rugăciune a diferitelor credinţe.

La finalul slujbei, sicriele cu trupurlle neînsufletite ale fetelor vor pleca spre România, unde vor avea loc funeraliile la Tarna Mare, în Satu Mare, şi unde vor fi înmormântate.

Autorităţile italiene au cerut deja extinderea anchetei

Mama Patriziei Cormos face acuzații grave și spune că cei care filmau și au făcut poze celor trei tineri îmbrățișați ar fi putut să îi salveze mai degrabă, decât să îi filmeze, potrivit informațiilor Antena3.

Poliția a deschis o anchetă și, potrivit ultimelor informații, Patrizia Cormos a sunat de patru ori la 112 pentru a cere ajutorul autorităților, dar operatorul nu a luat în seamă apelul ca fiind o urgență, întrucât nu era vorba de vătămări corporale. Acest aspect a determinat ca operațiunile de salvare să înceapă cu întârziere, elicopterul pornind spre locul tragediei, abia la 20 de minute de la apelul Patriziei Cormos.

„Îmbrățișați în fața viiturii” – tragedia tinerilor români închițiți de ape în Italia

Povestea celor trei români a făcut înconjurul lumii, iar ultimele imagini cu ei în viaţă îi surprind îmbrăţişaţi, încercând să facă faţă şuvoaielor puternice în care au fost prinşi.

Bianca, Patrizia și Cristian făceau fotografii în momentul în care au fost înghițiți de ape, spre groaza trecătorilor care au surprins tragedia.

Nivelul apei a crescut brusc, iar tinerii nu au reușit să se salveze, în ciuda faptului că s-au luat în brațe, încercând să țină împreună piept apelor, de altfel o imagine absolut cutremurătoare.

„După doar câteva minute de la sosirea pompierilor, au fost surprinși de apa care, practic, i-a înconjurat din toate părțile. Pompierul care era jos (în barca ce se îndrepta spre tineri – n.r.) a comunicat cu ei, iar cel din elicopter a fost cel care le-a sugerat să stea îmbrățișați, să creeze masă critică, pentru a se opune și contracara forța curentului”, a declarat Michele De Sabata, primarul din Premariacco.

Patrizia Cormos, în vârstă de 20 de ani, era în al doilea an la Academia de Arte Frumoase Tiepolo din Udine. Bianca Doros, de 23 de ani, sosise din România cu doar câteva zile în urmă, pentru a petrece o perioadă de timp cu părinţii ei, care locuiesc la Udine.

Cristian Casian Molnar, de 25 de ani, iubitul Biancăi nu a fost găsit nici până în acest moment. El sosise în Italia cu câteva zile înainte tragedie, după un sejur în Austria, la fratele său.

CITIȚI ȘI:

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Grecii sunt furioși peste măsură. Luni au primit cea mai proastă veste posibilă pentru ei
Telefonul banal care i-a adus moartea lui Gheorghe Băicuș, militarul care și-a pierdut viața în...
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de...
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit...
FOTO O româncă a câștigat al șaptelea titlu de Miss Fitness Universe. Anca are 37...
La nicio lună de la moartea Ancăi Molnar, Claudiu Molnar este din nou în doliu...
Imagini ȘOCANTE cu Emily Burghelea, după accidentul petrecut în vacanță. A fost desfigurată și are...
Rezultate la Evaluarea Naţională 2024. Edu.ro publică notele până în ora 12:00
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
Incendiu violent seara trecută în București! Trei persoane au ajuns la spital după ce flăcările...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
DOTARE OBLIGATORIE pentru toate mașinile noi vândute în Europa
Ciolacu: Singura constantă e că pe 8 decembrie trebuie să fie alegerile generale
Poveste plină de COMPASIUNE despre cum își îngrijeau oamenii de NEANDERTHAL COPIII BOLNAVI
Vin acasă la pensionari din 15 august. Decizie pentru 4,7 milioane de bătrâni
Irinuca și Ramona Gabor pozate de Gabi Bădălău. Întâlnire de taină între foști iubiți
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat...
Multă durere și dezamăgire la priveghiul Ilenei Stana Ionescu! Marea actriță, uitată de toată lumea:...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul,...
Am putea lansa resurse de pe Lună folosind tunuri electromagnetice?
×