Echinocțiul de toamnă 2024. Începând cu luna aceasta, noaptea va deveni mai lungă. Echiocțiul reprezintă fenomenul prin intermediul căruia începe prima zi a noului anotimp. Iată mai jos, în articol, la ce dată începe și cum îți poate influența starea.
Echinocțiul de toamnă 2024. Fenomenul astronomic va avea loc în data de 22 septembrie 2024. În acest mod va fi marcată prima zi a noului anotimp, toamna, în emisfera nordică, la orele 15:43. Acest fenomen mai este denumit drept „toamna astronomică”. Zilele se vor micșora, iar nopțile vor deveni mai lungi.
La o lună distanță, în noaptea de 26 spre 27 octombrie, se va trece la ora de iarnă.
Potrivit tradiției populare, echinocțiul de toamnă ar putea să influențeze stările pe care le au oamenii. Totodată, se crede că vremea din anul următor va fi influențată de cea din ziua echinocțiului.
Vezi și Există viață pe Marte? Ce este, de fapt, „monstrul” filmat de NASA pe planeta Marte
Până la data de 21 decembrie, când va avea loc Solstițiul de iarnă, nopțile vor fi mai lungi. Proveniența termenului este din latină: „aequinoctium” – „aequus” (egal) și „nox” (noapte). Fenomenul are loc de două ori, în fiecare an.
Tradiția populară arată că, în ziua de 22 septembrie, florile „plâng”, iar acestea ar trebui unse cu mir, pentru a rămâne frumoase în următoarele luni. Tot la data respectivă, când are loc fenomenul, gospodarii se pregătesc să prepare mustul din struguri proaspeți. În ziua în care are loc fenomenul astronomic, tradiția populară arată că nu este bine ca membrii familiei să se certe.
În ziua echinocțiului, tradiția populară arată că nu trebuie să te speli pe față, înainte de apus. Se spune că, pentru a avea parte de bunăstare, trebuie să mănânci pâine, înainte de a ieși din casă.
Sursă foto: Envato