Echipa de robotică Volta Circuits, superlativ absolut în TEHNOLOGIE. Tinerii pun în mișcare roțile progresului, în domeniul roboticii

Publicat: 15/08/2024, 11:38
Actualizat: 15/08/2024, 11:38

Tinerii români pun în mișcare roțile progresului, iar Echipa Volta Circuits este exemplul perfect al acestei energii dinamice. Participanți la campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”, membrii echipei Volta Circuits aduc un suflu nou în domeniul roboticii și al tehnologiilor avansate.

Fondată în 2016 sub numele de Impulsive, echipa a demonstrat încă de la început o determinare extraordinară.

Primul an a fost marcat de o reușită spectaculoasă, câștigând etapa națională de robotică și calificându-se la Campionatul Mondial FTC din St. Louis, SUA. Aceasta a fost doar prima dintr-o serie de realizări remarcabile care aveau să urmeze.

Pasiunea pentru inovație și tehnologie la suberlativ absolut

Pe parcursul anilor, echipa și-a schimbat componența și numele, consolidându-și reputația prin numeroase premii și calificări la etapele naționale. Fiecare schimbare de identitate a reflectat evoluția și adaptabilitatea echipei la noi provocări.

Din 2021, echipa a intrat într-o nouă etapă a existenței sale, cu o nouă componență și un nou nume: Volta Circuits, care reflectă pasiunea pentru inovație și tehnologie. Anul trecut, Volta Circuits a fost singura echipă din Suceava care s-a calificat la faza națională a concursului FTC, demonstrând încă o dată excelența și perseverența lor.

Rezultate impresionante la competiții naționale și internaționale

Volta Circuits nu se limitează doar la FIRST TECH CHALLENGE. Participarea lor la competiții internaționale este o mărturie a ambițiilor lor globale. În cadrul competiției CANSAT, echipa s-a calificat acum trei ani la etapa internațională din Italia și de atunci a fost mereu pe podium, câștigând premiile doi și trei.

De asemenea, participările la competițiile QUBE2SPACE și ROSEF au adus rezultate impresionante, inclusiv calificarea la etapa internațională ISEF, cea mai mare competiție de inventică din lume, găzduită de SUA.

  • O altă realizare deosebită a fost la Olimpiada de Creativitate Științifică, unde doi foști membri s-au calificat la etapa internațională EUCYS, programată să aibă loc în luna septembrie în Polonia.
  • Cu un nucleu activ de șapte membri dedicați – Bertea Cezara, Tonegari Ștefan, Spoială Paul, Nicola Chirilă, Handragel Maria, Beraru David și Volintiru Fabian – echipa este coordonată cu înțelepciune de doi profesori de fizică și un fost membru al echipei, Ungureanu Paul. Fiecare dintre acești tineri este pregătit să facă față oricărei provocări și să își aducă contribuția la dezvoltarea tehnologică a României.
  • Echipa Volta Circuits este un simbol al potențialului tineretului românesc. Prin pasiunea, dedicarea și inovația lor, acești tineri demonstrează că viitorul României este în mâini bune. Cu fiecare premiu câștigat și fiecare barieră depășită, Volta Circuits își consolidează locul în istoria dezvoltării tehnologice a țării.

Campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României” a fost lansată în spiritul sărbătoririi unității și identității naționale și își propune să aducă în prim-plan poveștile și realizările celor mai remarcabili copii și tineri din România, care, prin pasiunea, dedicarea și talentul lor, au reușit să se facă remarcați la nivel național și internațional.

Poveștile și realizările copiilor și tinerilor remarcabili din România, în catalogul excelenței

Campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României” a fost lansată în spiritul sărbătoririi unității și identității naționale și își propune să aducă în prim-plan poveștile și realizările celor mai remarcabili copii și tineri din România, care, prin pasiunea, dedicarea și talentul lor, au reușit să se facă remarcați la nivel național și internațional.

Cei 100 de tineri care ne fac mândri că suntem români și care s-au remarcat prin performanțe deosebite vor fi incluși în primul catalog al excelenței românești, ce va fi lansat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României la finalul acestui an.

Ana Maria s-a înscris recent în campania națională „100 de tineri pentru dezvoltarea României” a Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, convinsă că inovația și tehnologia sunt pietrele de temelie pentru viitorul țării.

Campania „100 de Tineri pentru Dezvoltarea României” urmărește descoperirea a 100 de copii și tineri talentați și performanți pe care să îi premieze pe 1 decembrie 2024, în cadrul unei gale a excelenței. Astfel, oricine poate face o propunere pe fundatiadanvoiculescu.ro.

Campania își propune să aducă în prim-plan poveștile și realizările celor mai remarcabili copii și tineri din România, care, prin pasiunea, dedicarea și talentul lor, au reușit să se facă remarcați la nivel național și internațional.

Fie că vorbim despre excelență academică, performanțe artistice, implicare socială sau inovație în diverse domenii, acești tineri sunt adevărați ambasadori ai potențialului extraordinar al României.

În catalogul excelenței românești vor fi incluși olimpici internaționali, câștigători ai unor concursuri internaționale și naționale (medalii de aur, argint și bronz). Campania va prezenta modele de inspirație, ilustrând cu mândrie diversitatea talentelor din întreaga țară.


POVESTEA Xeniei, fetița minune care la cinci ani face performanță pe acorduri de vioară. „Orice copil pe lumea asta are un har al lui”

Invenție REVOLUȚIONARĂ. Povestea tinerilor care transformă Pet-uri în plastic pentru imprimante 3D. „Totul pornește de la o sticlă”

POVESTEA micului pictor care a impresionat New York-ul, cu lucrarea care ilustrează Mănăstirea Radu-Vodă. „Dumnezeu lucrează prin oameni”

Mara Răducanu
Mara Răducanu este jurnalist de eveniment. A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și a lucrat la mai multe publicații, mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Un limbaj pe care Putin îl înțelege”. Ce sunt rachetele ATACMS cu rază lungă cu...
Ce i-a grăbit sfârşitul lui Silviu Prigoană. Autopsia a confirmat o problemă cardiacă, dar apropiaţii...
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
De ce tace Trump după ce Biden a decis ridicarea interdicției Ucrainei de a folosi...
IMAGINI CUTREMURĂTOARE de la înmormântarea Andreei Cuciuc! Lacrimi de jale și piese interpretate de adolescentă...
Cum arată în realitate misterioasa plajă neagră din Game of Thrones. A devenit unul dintre...
Cele mai mari gafe făcute de prezidențiabili la dezbaterea Digi24. Unde au „comis-o” Lasconi, Geoană,...
Mihaela Botezatu a răbufnit la nici o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană: „Eu...
1.800 de lei ÎN PLUS la pensie, în decembrie 2024, pentru 400.000 de pensionari din...
Răcire bruscă în toată țara, de la mijlocul săptămânii, cu diferențe și de 15 grade...
Igor Cuciuc își urlă neputința: Andreea, întoarce-te acasă! Durere sfâșietoare
Temperaturile scad drastic în România. Meteorologii ANM au anunțat cum va fi vremea în următoarele...
Avem testamentul lui Silviu Prigoană. Ce primesc Adriana Bahmuțeanu și celelalte foste soții
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Ciolacu, Grindeanu si Simonis s-au plimbat in străinătate în avioane private, închiriate de firma Nordis....
Structura IMENSĂ găsită pe fața ASCUNSĂ a Lunii
Doliu la Casa Regală! Regina Camilla are inima frântă. Palatul Buckingham a făcut anunțul trist
Silviu Prigoană, conștient că nu va mai trăi mult. Ce i-a agravat starea de sănătate
De ce întârzie UEFA verdictul în cazul meciului România- Kosovo. Când ar putea veni decizia
Imagini șocante cu părinții Andreei Cuciuc, din timpul slujbei de înmormântare! Artistul, cu mâinile pe...
VIDEO Daniela Iliescu este gravidă cu al doilea copil! Culiță Sterp și partenera lui au...
Rezultatul autopsiei dezvăluie cauza reală a morții fiicei lui Igor Cuciuc. Ce au descoperit medicii...
BANCUL ZILEI. Bulă o întreabă pe Bubulina: – Ce ai pregătit pentru astăzi?
Test de cultură generală. Ce este Australia: insulă sau continent?