Eduard Uzunov despre activitatea sa de mecenat: „Cumpăr de la câțiva artiști tot ceea ce fac. Vin la galerie amețiți de tinerețe. Sau de alcool. Dar fac lucruri extraordinare”
This browser does not support the video element.
Eduard Uzunov a fost invitatul emisiunii ”Înapoi în viitor cu Andreea Perminova”. El a vorbit despre cum a început să activeze compania imobiliară Regatta, pe care a înființat-o la vârsta de 24 de ani.
„Am zis că îmi fac o companie proprie, m-am gândit cum să se numească, eram un copil de 24 de ani care asculta Sting, Police, și aveau un album extraordinar care se numea Regatta de Blanc. De aici vine numele companiei. În melodie e vorba despre un concurs de vele și iată că Regatta a devenit cea mai mare companie imobiliară din România. Activăm pe piața de lux din București, avem cele mai speciale proprietăți, am proprietăți istorice extraordinare”, a spus miliardarul.
El a precizat că își sfătuiește copiii să aibă încredere în ei.
„Încrederea bărbaților în ei înșiși vine mult mai târziu decât la femei, am și eu doi copii și înțeleg lucrul acesta, dar totdeauna îi sfătuiesc pe copii să aibă încredere în ei. Eu mi-am trăit toate vârstele pentru că studiam, învățam foarte mult, și nu am avut timp să golănesc”, mai spune Uzunov.
Milionarul a vorbit și despre activitatea sa de mecenat în domeniul artei.
„Noi am făcut galeria de artă bazându-ne pe colecțiile noastre. Spre exemplu în galerie e o colecție de artă românească din anii 1800 – sunt icoane din acea perioadă, iar cea mai veche pictură pe care o am este un Gheorghe Assachi din 1812 care e senzațional. A fost unul dintre învățătorii României. Avem Grigorescu, Tonitza, și contemporani, Gheorghe Iliescu etc. Apoi am început să ajutăm tinerii artiști. Veneau la galerie amețiți de tinerețe. Sau amețiți de stupefiante. Sau de alcool. Dar făceau lucruri extraordinare. Pe care le-am expus în galerie. I-am susținut cu bani. Cumpăr de la câțiva artiști tot ceea ce fac. Ceea ce e extraordinar pentru ei. Să știi că îți asiguri hrana, chiria și așa mai departe”, mai spune Uzunov.
Cum învățăm arta, dragostea, viziunea și prezența și ce principii ar trebui urmate pentru a te bucura de lucrurile cu adevărat speciale, poți afla doar urmărind interviul difuzat pe platforma Csid.ro, pe Youtube.