Prima pagină » Actualitate » El este considerat „cel mai fericit om din lume”. Ce trebuie să faci, pas cu pas, pentru a ajunge ca el

El este considerat „cel mai fericit om din lume”. Ce trebuie să faci, pas cu pas, pentru a ajunge ca el

El este considerat

Să fii fericit numai pentru că existi și că poți privi un nou răsărit de soare ori te poți bucura de stropii de ploaie sau fulgii de zăpădă a devenit ceva de neconceput în secolul vitezei, în care importanța lucrurilor materiale e covârșitoare.

Să ai o casă frumoasă, o mașină scumpă, vacanțe de lux, haine de firmă, toate acestea au devenit un etalon al fericirii al oamenilor în secolul 21. Și totuși… bogația nu este totul. De fapt, nu este nimic, până la urmă. Pentru că dacă dai la o parte lucrurile materiale, ție ce îți rămâne? Poți fi fericit tu cu tine?

El este considerat „cel mai fericit om din lume”

Matthieu Ricard este recunoscut că cel mai fericit om din lume. Bărbatul este un intelectual francez care s-a mutat în India să studieze budismul. După o vreme, Matthieu Ricard a ajuns un apropiat de-ai lui Dalai Lama și un apreciat budist.

Matthieu Ricard a vorbit despre meditație, potrivit thewayofmeditation.com.au. ”O minte sănătoasă reacționează că o oglindă. E bine să lăsăm gândurile să apară, dar să nu ne preocupe prea mult. Ca o imagine în oglindă, o vezi, dar nu mereu. Nu lasă gândurile să te necăjească mereu”, spune acesta.

Richard Davidson, un eminent neurolog, studiază efectele mediatiei asupra creierului uman și cercetează mai mulți budiști. Cercetătorul i-a conectat lui Ricard 256 de senzori care măsoară activitatea cerebrală, la Universitatea din Wisconsin.

S-a observat că atunci când meditezi asupra sentimentului de compasiune, creierul emite unde gamma asociate cu învățarea, memoria, atenția și conștientizarea. Interesant, se pare că secretul fericirii călugărului este compasiunea.

Cercetătorii au descoperit că partea stânga din față cortexului este mai activă decât cea dreapta, ceea ce îi induce fericirea și îi reduce tendința spre negativism.

Davidson a spus că cercetează de 12 ani efectul produs în minte, pe termen lung și scurt, al meditației concentrate pe atenție, compasiune și echilibru emoțional.

 

Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de ani, când lucra ca reporter pentru un ziar săptămânal. ... vezi toate articolele